Je ontwerp opslaan voor Laserworks (RD Works), hoe doe je dat?

De ontwerpen voor je BRM lasermachine kun je in allerlei verschillende tekenprogramma’s opmaken. Of dat nu gaat om Adobe Illustrator, Google SketchUp, AutoCAD of een ander tekenprogramma. Belangrijk is voornamelijk dat je je ontwerp 2D en/of vector kunt maken en tenminste als .DXF-bestand kunt exporteren.

In deze tip zetten we een aantal veelgebruikte programma’s voor je op een rijtje, en lichten we een aantal belangrijke punten aan je toe.

Adobe Illustrator
We starten met Adobe Illustrator, een tekenprogramma wat ideaal samenwerkt met Laserworks. In de bovenstaande video zie je welke stappen we nemen om het bestand op de juiste manier op te slaan. Naast dit, zijn een aantal zaken extra van belang om in de gaten te houden:

Een extra tip bij het gebruiken van Adobe Illustrator is het aangeven van verschillende lagen. Wat lasergesneden mag worden geef je een andere kleur dan wat lasergegraveert mag zijn. Laserworks neemt deze lagen vervolgens moeiteloos over. Je hoeft enkel de parameters nog in te voeren. Easy!