Spiegel graveren

Spiegels zijn zeer geschikt om een commercieel of ideëel statement te maken. Een spiegel graveren met behulp van een CO2-laser geeft een zee van artistieke mogelijkheden van een hoog kwaliteitsniveau.

Fijne details

Met de laserstraal zijn zeer fijne details op een spiegel aan te brengen. Met een goede voorbereiding van de afbeelding of de tekst die gelaserd moet worden, is met lasergraveren een hoog kwaliteitsniveau haalbaar. Het was altijd al mogelijk om spiegels te bedrukken, maar het nadeel daarvan is de kwetsbaarheid van de inktlaag op het oppervlak van de spiegel. Bovendien spiegelt het bedrukte gedeelte niet meer. Dat heeft als consequentie dat een afbeelding maar een beperkt deel van de spiegel mag beslaan. Die beperking verdwijnt bij het gebruik van CO2-lasers die de fijne details van een afbeelding of tekst in het oppervlak van de spiegel snijden.

Voorbeeldtoepassingen van spiegel graveren

Een spiegel graveren hoe werkt dat?

Een spiegel graveren gebeurt in de achterzijde van de spiegel. De CO2-laser graveert de afbeelding of de tekst door de groene of blauwe laag aan de achterzijde van de spiegel heen. Doordat deze laag is weggebrand, ontstaat er een mat uiterlijk aan de voorkant van de spiegel. Door de weggebrande achterkant een kleur te geven (bijvoorbeeld zwart) zal de afbeelding duidelijk zichtbaar worden op de spiegel. Daarbij treedt hetzelfde effect op als bij het bedrukken van spiegels, namelijk dat de gekleurde afbeelding het spiegelende oppervlak verkleint.

Indien de afbeelding uitgespaard wordt in een verder geheel mat gelaserde achtergrond, spreekt men van “Frost”.

Spiegel snijden

Met een CO2-laser dwars door een spiegel snijden behoort helaas niet tot de mogelijkheden. Een spiegel kunt u het beste in de juiste maat bij de vakhandel bestellen. Zelf kunt u wel een spiegel snijden op de klassieke manier, maar dan loopt u ook het risico op snijfouten of breuk.

Toepassingen

Een spiegel graveren laat men meestal doen om deze als reclameobject, als aandenken of als relatiegeschenk te kunnen geven. Juist omdat foto’s, logo’s, gedichtjes, wensen, herinneringen en teamprestaties op een spiegelend oppervlak extra opvallen. En zolang een spiegel niet breekt, is de herinnering onuitwisbaar.

Vraag nu een materiaaltest of demonstratie aan!

Wilt u meer zekerheid over het effect van lasergraveren op uw producten?

Vraag nu een materiaaltest of demonstratie aan!

Vraag aan