Persoonlijke aandacht belangrijk voor Kiwi Electronics

door | 14-nov-2018 | Klanten

De scherpe prijs van de BRM 90130 en de persoonlijke aandacht van VROTECH waren voor Kiwi Electronics doorslaggevend bij de aanschaf van deze laser.

Maatwerk behuizingen

Als ik aan Rogier Kerstens van Kiwi Electronics vraag wat hij gaat doen met de lasersnijmachine die hij heeft gekocht, zegt hij: “ We maken er eigen behuizingen mee voor onze producten die we verkopen en we maken er projecten voor klanten mee en zelfs sieraden. We hebben een aantal standaardbehuizingen die we op de website hebben staan, maar daarnaast kunnen we ook maatwerk bieden op een moment dat er een bepaalde combinatie van producten is die niet in een standaardbehuizing past. Dan kunnen we daar een tekening aanpassen, zodat we dat kunnen snijden. Onze klanten kunnen tekeningen aanleveren van ofwel behuizingen of soms platen of dingen die gegraveerd moeten worden. En afhankelijk van het soort materiaal dat ze nodig hebben, kunnen we voor hen kijken of het haalbaar is om te snijden of te graveren en met welke materialen dat mogelijk is. Het is dus een soort van lasersnijservice die wij daarin bieden.”

Raspberry Pi en Arduino veel gevraagd

Kiwi Electronics is sinds de introductie van de Raspberry Pi in 2012 een voorloper in Nederland in de distributie van Raspberry Pi-producten via zijn webwinkel. Wat als hobby begon, is gegroeid tot een officieel dealerschap, ook van andere grote merken als Arduino, Makeblock, littleBits, SparkFun, Adafruit, Snap Circuits en Seeed Studio (Grove).
Rogier Kerstens: “ Maatwerk doen we het meeste voor de Raspberry Pi. Daar hebben we standaardbehuizinkjes voor, maar op het moment dat daar een ander bordje opgaat bijvoorbeeld, is er vaak ineens geen behuizing meer beschikbaar, dus daar bieden we dan maatwerk voor. En voor Arduino is het een beetje hetzelfde verhaal. Dat is ook een product waarmee je kunt prototypen en daar wil je soms ook een soort van een behuizing of een plaat voor hebben waarop alles netjes past.”

Lasersnijder ideaal voor kleine oplagen

Rogier Kerstens vertelt dat hij de lasersnijder ideaal vindt voor de kleine oplages die Kiwi Electronics maakt. “Je legt de plaat erop en je gaat snijden, daardoor kun je de kosten relatief laag houden, waardoor het ook voor de klanten interessant blijft. Dat zijn deels hobbyisten, maar ook bedrijven die bezig zijn met een prototype. Dan willen ze kijken of alles in een behuizing te passen valt, eigenlijk een voorbode op eventueel spuitgietwerk. We hebben dit voorheen met een 3D-printer gedaan, maar daarvan waren de snelheid en de kwaliteit niet toereikend ten opzichte van de kosten. Omdat we niet met hogere aantallen zitten, maar juist met maatwerk, zijn we toch bij lasersnijden terecht gekomen.”

Snelheid en flexibiliteit

Gevraagd naar de eigenschappen van de BRM 90130 die hem het best bevallen, zegt de heer Kerstens: “Wat het fijnste is van deze machine, is toch wel dat hij zeer flexibel inzetbaar is, want we kunnen er van alles mee snijden. En bij het snijden van 3mm acrylaat of hout is hij gewoon goed snel. En als je kijkt naar het onderhoud dat je er aan hebt, valt het ook nog wel mee, dus dat is ook wel heel prettig. Het enige wat we missen – maar daar heb je een heel andere lasersnijder voor nodig – is dat hij ook door metaal kan.”

“Dat is de volgende stap misschien?”

“Zeer waarschijnlijk wel, ja”, antwoordt de heer Kerstens, “want als het zo door blijft gaan, dan gaat er op een gegeven moment wel een tweede komen, dan wordt dat er wel een van een ander kaliber, zodat we nog flexibeler worden.”

Waarom BRM en VROTECH?

Tot slot wil ik nog weten wat voor Kiwi Electronics het belangrijkste was bij de keuze voor BRM en VROTECH.
Rogier Kerstens: “Dat waren er eigenlijk twee. De belangrijkste was uiteraard de prijs. De BRM-machines zijn zeer scherp geprijsd, maar daarbij was ook de persoonlijke aandacht van VROTECH een doorslaggevende factor. Ik vind het zelf heel belangrijk om gewoon goed persoonlijk contact te hebben met de mensen met wie ik samenwerk. Het is een groot bedrijf, maar toch kleinschalig: gewoon heel vriendelijk, informeel, snel schakelen, korte lijntjes, dat is wel heel prettig!”