Moderne taarttoppers met BRM lasersnijder

door | 16-okt-2017 | Klanten

Taarttoppers en lasersnijders, past dat wel bij elkaar? Ik vraag het aan Petra Klinge van de Taart en Decoratie Webshop

Waarvoor gaat u de lasersnijder gebruiken?

Petra Klinge: ”Ik snij een vorm uit 3 mm dik acryl en daar maak ik de taarttoppers van. Dat is eigenlijk alles wat ik ermee doe. Heel zelden wil ik er wel eens wat mee graveren.”

Waarom hebt u dit formaat lasersnijder gekozen?

“Omdat ik niet heel veel ruimte heb en ook omdat ik hem puur wil gebruiken om taarttoppers te snijden”, zegt Petra Klinge over de BRM Thuislaser (300×500 mm) met 60 Watt laserbuis. “Ik heb geen grotere oppervlakte nodig, dus het formaat is meer dan genoeg voor waar ik het voor gebruik. Ze hebben mij deze toen geadviseerd en die bevalt gewoon uitstekend, dus ik ben er erg blij mee.”

Legt u die taarttoppers op de taart?

“Nee,” verduidelijkt Petra Klinge geduldig, “we steken de taarttoppers in de taart, net zoals je vroeger die ouderwetse bruidspaartjes had. Het is tegenwoordig helemaal in om taarttoppers van acryl erop te zetten. Ik heb daar ook specifiek een website voor (www.taartendecoratietoppers.nl), daar kunt u zien wat ik met de lasersnijder maak.”

Die taarttoppers zien er lekker modern uit!

“Het is echt een vervanging van de ouderwetse bruidsparen”, valt Petra Klinge me bij. “Het is een moderne variant en die kan ik helemaal customisen, dus als mensen met een bepaald idee komen, dan maak ik dat voor ze.”

U heeft geen gebruikerscursus gehad?

“Dat klopt”, zegt Petra Klinge. “Ik ben wel een middag bij VROTECH geweest voor de specifieke

instellingen van de lasersnijder, echt voor de details. En dat was echt heel fijn, daar heb ik heel veel aan gehad en die instellingen gebruik ik nu nog steeds.”

Hoe bent u met VROTECH in contact gekomen?

Petra Klinge: “Ik ben op zoek gegaan naar een lasersnijmachine op klein formaat omdat ik vanwege de ruimte en wat ik ermee doe geen grote nodig heb. Toen heb ik een stuk of twee, drie bedrijven aangeschreven, waaronder de fabrikant, BRM lasers. Die reageerde eigenlijk binnen een dag en stuurde me door naar VROTECH. Daar werd ik meteen heel goed geholpen. Dus vooral de snelheid van hun reacties heeft me doen besluiten de lasermachine bij hen te kopen.”

Hoe zijn de contacten met Vrotech?

“Uitstekend!”, antwoordt Petra Klinge meteen. “Vorige week had ik per ongeluk een fout gemaakt, waardoor de machine kapot was. Ik heb gebeld en binnen een uur werd ik teruggebeld. De maandag daarop is de machine al gerepareerd, dus dat is allemaal super snel gegaan. Daar ben ik erg blij mee, omdat ik de lasersnijder gewoon nodig heb, want ik beloof mijn klanten om binnen een week te leveren. Dankzij het snelle handelen is dat geen probleem geweest.”

Op de vraag naar hoe ze de verhouding tussen prijs en kwaliteit ervaart, zegt Petra Klinge tot slot: “Ik ben uitermate tevreden. Het apparaat werkt gewoon perfect. Wat ik er aan uitgegeven heb, vind ik absoluut te doen. Ik gebruik het apparaat twee keer in de week, maar ik hoop het in anderhalf jaar terugverdiend te hebben.”

Taarttoppers-Vrotech