Modelbouw

Modelbouw veel efficiënter door lasersnijden

In de modelbouw wordt steeds vaker gebruik gemaakt van lasersnijden en lasergraveren, omdat je met de laser de mooiste en meest gedetailleerde modellen kunt maken. Daarom zie je dat voor de natuurgetrouwe modellen van historische gebouwen, zoals stations, landhuizen en bruggen lasersnijden de voorkeur heeft. Ook straatmeubilair en andere kleine accessoires voor de modelbouw kun je heel handig door middel van lasersnijden maken.

Bekijk het zelf, vraag een demonstratie.

Voorbeeldtoepassingen van modelbouw

Modelbouw-materialen die je kunt lasersnijden

Modelbouwers gebruiken een grote variatie van materialen, om modellen zo natuurgetrouw mogelijk te maken. Materialen waarmee je de fraaiste resultaten boekt en die geschikt zijn voor lasersnijden of lasergraveren zijn o.a. acryl, polyester, triplex, multiplex, karton, papier, hout, MDF en textiel. Omdat je met de laser de fijnste details nauwkeurig reproduceert, creëer je fantastisch realistische modellen voor miniatuurspoorwegen  of stadsmaquettes.

Meer informatie nodig? Klik hier.

Voordelen van lasersnijden

  • Lasersnijden levert de nauwkeurigheid die je wilt. Want of het nu modellen van gebouwen betreft of dat je windtunnel- en ruimtevaartmodellen maakt, alles moet wel kloppen.
  • Een ander voordeel is dat lasersnijden veel sneller werkt dan handmatige methodes. Bovendien kun je snijden en graveren in dezelfde bewerking doen.
  • CO2-lasers zijn flexibel, want je schakelt in no time over naar een ander product of een ander materiaal. Ook aanpassingen van je snijbestanden zijn snel gebeurd en onmiddellijk te gebruiken.
  • Gaat er eens iets fout bij de montage? Geen probleem, je haalt het bestand weer op en snijden maar.
  • Eenmaal gemaakte tekenbestanden voor het lasersnijden kun je gemakkelijk aanpassen aan een andere schaal, zodat je ze kunt gebruiken voor bijv. H0 en N.

Maak een afspraak met onze specialisten. Bel 085-4012947.

Geschikte CO2-lasers

Alle CO2-lasers in het programma van VROTECH zijn geschikt voor het lasersnijden en lasergraveren in de modelbouw. Of je er nu vliegtuigmodellen, scheepsmodellen, prototypes of modellen van stadshuisjes of draaimolens mee maakt, een CO2-laser is een uitstekende investering. Onze specialisten helpen je om binnen je eigen mogelijkheden de machine te kiezen die praktisch en financieel het beste bij je past.

Modelbouw-toepassingen lasersnijden

Modellen moeten een overtuigende weergave zijn van de werkelijkheid, dus moeten ze zo realistisch mogelijk zijn om de miniatuurwereld waarin ze figureren tot leven te brengen. Daarom is een accurate detaillering van belang. Dus is het logisch dat steeds meer modelbouwers kiezen voor lasersnijden en lasergraveren bij de maken van kleine dingen als fietsenrekken, brugleuningen en trapjes, maar ook voor de bouw grotere modellen van kantoor- en fabrieksgebouwen, grachtenpanden, dorpskerkjes en kathedralen.

Vraag nu een materiaaltest of demonstratie aan!

Kijk zelf hoe nauwkeurig onze lasermachines werken!

Vraag nu een materiaaltest of demonstratie aan!

Vraag aan