Modelbouw

Het gebruik van lasers in de modelbouw garandeert u dat de afmetingen van modellen altijd op schaal zijn. En details kunt u eenvoudig op uw modellen aanbrengen, eveneens geheel overeenkomstig de tekeningen.

Op tijd

CO2-lasers zijn een flexibele alles-in-een-oplossing in modelbouw en prototyping. Direct vanuit uw ontwerpsoftware inlezen van tekeningen in alle gangbare formaten bespaart u meteen al veel tijd bij het gebruik van laserapparatuur. Met de hand tekenen van onderdelen of tekeningafdrukken opplakken kost soms meer tijd dan het hele proces van lasersnijden en lasergraveren. Bovendien moet u dat elke keer herhalen. Tevens is het mogelijk om slechts delen van een tekening uit te snijden of te graveren. Zo kunt u zonder veel materiaal te gebruiken, snel het effect van een wijziging beoordelen. Tijdens het proces van prototyping maakt u een aangepaste versie van het product in vrijwel dezelfde tijd als een exemplaar uit de productieserie. Lasergraveren van de onderdelen van een model gaat in dezelfde procesgang als het lasersnijden van de onderdelen. Dat bespaart de tijd voor het opnieuw opleggen van het materiaal.

Voorbeeldtoepassingen van modelbouw

Op schaal

Doordat u de tekeningbestanden van modellen en prototypes direct in de software van de laserapparatuur kunt invoeren, zijn de afmetingen van het eindproduct altijd op schaal. Met een druk op de knop kunt u de schaal wijzigen waarop iets uitgesneden of gegraveerd moet worden. Dus voor modellen met een verschillend gebruiksdoel kunt u dezelfde tekeningbestanden gebruiken en hoeft u de lasermachine slechts in te stellen op een andere schaal. Bij voldoende schaalgrootte kunt u met maximale precisie zeer gedetailleerde afbeeldingen (tot 1000 DPI) graveren met een CO2-laser. Door de flexibiliteit van de lasermachine produceert u precies passende onderdelen in de kortst mogelijke tijd. Ook de cyclus van het testen en beoordelen van tussen- en eindproducten van het ontwerpproces kan enorm verkort worden.

Materialen

Een voordeel van werken met laserapparatuur in de modelbouw is dat u met één enkel systeem kunt volstaan voor alle materialen die u vaak gebruikt. In uw modellen ziet u die variatie van materialen terug, wat uw modellen juist aantrekkelijk maakt. Materialen waarmee u fraaie resultaten boekt en die geschikt zijn voor lasersnijden of lasergraveren zijn o.a. acryl, polyester, triplex, multiplex, karton, papier, vurenhout, populierenhout, bamboe, MDF, polystyreen, textiel, natuursteen, rvs en aluminium. De uitsnedes zijn nauwkeurig en de snijvlakken zijn schoon, zodat er meestal geen nabewerking nodig is. Met een flexibele, veelzijdige lasermachine creëert u fantastisch realistische modellen en prototypes met een hoge graad van consistentie en precisie, perfect passend en voorzien van de fijnste details.

Wellicht dat de aanschaf van een CO2-laser u uitdaagt tot verder experimenteren met methoden en materialen bij het maken van miniatuurspoorwegen, miniatuurgebouwen, maquettes, windtunnelmodellen, vliegtuigmodellen, scheepsmodellen en ruimtevaartmodellen.

Vraag nu een materiaaltest of demonstratie aan!

Wilt u weten hoe onze lasermachines uw maquetteprojecten verder kunnen helpen?

Vraag nu een materiaaltest of demonstratie aan!

Vraag aan