Glas graveren

Glas graveren met Vrotech

Glas of spiegels matteren? Grote kans dat je dan gebruik maakt van etsen of zandstralen. Voor jou als specialist in glas en spiegels is dat bekend terrein. Maar wat als je je spiegel kunt lasergraveren? Of glas graveren? Niet voor niets wordt een laser graveermachine hier steeds vaker voor ingezet. Met een BRM laser breng je de fijnste details, foto’s, logo’s of teksten aan op spiegels of glas. Het resultaat van spiegels of glas graveren? Een nauwkeurige, heldere gravure. Ga je glas graveren? Test dan eens het gebruik van een natte papieren doek. Je gravure zal nog witter zijn. Wil je een spiegel graveren? Bewerk dan de achterkant van de spiegel om weerkaatsing te voorkomen. Aan de achterkant van je spiegel zit vaak een acryllak die op een veilige manier, in spiegelbeeld, te laser graveren valt. Met een lasermachine maak je van jouw glas of spiegel geen alledaags product, maar een uniek gepersonaliseerd geschenk. Spiegels of glas lasersnijden is helaas niet mogelijk.

Waarom glas lasergraveren?

Spiegels en glas zijn een breekbare materialen. Niet voor niets wil je er dus ook extra voorzichtig mee om gaan! Laser graveren van glas en spiegels biedt je die mogelijkheid. Door de contactloze bewerking is er namelijk geen kans op breken of bekrassen. Ook het vastleggen van je materiaal is verleden tijd, waardoor je spiegel of je glas geen enkele weerstand zal ervaren. Wil je je spiegel écht diep graveren of glas graveren? Ook dan zet je je lasermachine in. Wellicht deze keer niet om te laser graveren, maar bijvoorbeeld om de juiste sjablonen uit te snijden! De lasermachine is nauwkeurig. Zeer nauwkeurig zelfs. Met een laserstraal van 0.1 mm laser‘ets’ je gemakkelijk complexe ontwerpen op je glas of spiegel. Nog een bijkomend voordeel; in tegenstelling tot zandstralen is er bij glas graveren of spiegels laser graveren geen chemische toevoeging nodig en er komen zoals bij etsen ook geen gevaarlijke gassen vrij. Beter voor jou en je materiaal dus! Gebruik je geen vlak materiaal? Maar heeft je spiegel een bijzondere vorm of wil je juist glas graveren, zoals wijnglazen of champagneglazen? Ook dan is een lasermachine het juiste gereedschap. Onze Rotatie-unit maakt het graveren van 3D-vormen mogelijk. Deze Rotatie-unit is makkelijk aan te sluiten op je machine en zorgt voor stabiliteit tijdens het graveren.

Voor- en nabewerking

Zowel van voor- als nabewerking is eigenlijk geen sprake wanneer je spiegels wilt lasergraveren of glas graveren. De lasermachines van BRM lasers zijn gemaakt vanuit de “plug and play”-filosofie. Dat betekend dat je vooraf eigenlijk niets hoeft te regelen als behalve een ontwerp. Je stuurt je ontwerp gemakkelijk naar de lasermachine en kunt gelijk gaan produceren. Hoe gemakkelijk is dat?! Het schoonmaken achteraf stelt niet veel meer voor dan het materiaal afnemen met een lichtvochtige doek. Glas en spiegels leveren namelijk weinig stof op bij het laser graveren. Spiegels en glas graveren levert, ten opzichte van zandstralen, een tijdswinst op van wel 80%. Dat is zeker de moeite waard om te onderzoeken of een lasermachine jouw bedrijf ook verder kan helpen!

Spiegels en glas graveren

Spiegels en glas zijn er een veel vormen en maten. Maar ook het soort spiegel of glas kan wel eens verschillen. Is je glas vlak? Of juist 3D? De mogelijkheden van glas graveren zijn eindeloos. In geval van spiegels is het belangrijkste onderdeel de spiegelcoating. Het glas zelf kan eigenlijk altijd bewerkt worden. Glassoorten zijn wellicht wat moeilijker uit elkaar te houden.

Denk daarbij bijvoorbeeld eens aan te laser graveren producten als:

Spiegels en glas graveren in de praktijk

“Leuk, die losse spiegels of wijnglazen, maar in de praktijk wordt het toch verder niet gebruikt?” Toch heb je het mis. Spiegels en glas kom je veel meer tegen dan je in eerste instantie denkt. Een spiegel graveren of glas graveren gebeurt namelijk in vele branches! Denk bijvoorbeeld eens aan het kleine beeldmerk in brillenglazen, een foto in glas graveren, of het gegraveerde effect in winkelvitrines. Allemaal mogelijk gemaakt met een lasermachine. En zo kunnen we er nog wel een paar noemen! Auto-industrie, promotiemateriaal, interieurbouw, relatiegeschenken, print & sign, winkelinrichting, opticiens, glaszetters etc. Spiegels en glas? Een veelzijdig materiaal dus!