Schuim lasersnijden, een ideale methode

Een lasermachine voor schuim en foam

Schuim en foam is een materiaal wat je in eerste instantie niet vaak tegen denkt te komen. Toch wordt het materiaal voor vele toepassingen en in vele branches gebruikt. Schuim lasersnijden is dan ook een ideale techniek om het materiaal te kunnen bewerken. Schuim en foam kan uit verschillende grondstoffen bestaan. Voordat je schuim gaat lasersnijden is het dan ook goed om te kijken welke grondstoffen jouw materiaal bevat. Bevat je schuim of foam PVC? Dan willen we je aanraden een ander gereedschap te gebruiken. Bevat jouw materiaal dit niet? Dan kun je perfect schuim lasersnijden met een BRM lasermachine.

De ideale bewerkingstechniek
“Wat is nu de meerwaarde van een lasersnijder?” horen we je denken. Dat antwoord is makkelijker te geven wanneer we je werkwijze vergelijken met een andere techniek zoals bijvoorbeeld snijden met een mes. Een lasermachine is een zeer nauwkeurig en flexibel gereedschap. Door de laserstraal met een dikte van 0,1 mm snijdt je met gemak de meest complexe vormen en is de machine ook nog eens sneller dan wanneer je je schuim of foam bijvoorbeeld door middel van watersnijden bewerkt. Een ander groot voordeel is dat je je schuim niet vast hoeft te leggen op de werktafel van de lasermachine. Onze BRM lasers werken contactloos, en dus biedt de techniek geen weerstand op je materiaal. Dat scheelt tijd! Maar hoe werkt dat dan? Door de hitte van de laserstraal snijdt de lasermachine door je materiaal heen. Daarnaast wordt door diezelfde hitte je snijrand tegelijkertijd een klein beetje gesmolten waardoor je perfect afgewerkte randen aan je materiaal krijgt. Weer een tijdswinst dus, want je hoeft je product niet langer na te bewerken. Ook graveren in schuim of foam is een van de mogelijkheden met een BRM lasermachine. Handig wanneer je je product wilt personaliseren.

Schuim van alle soorten en maten
Natuurlijk is het soort schuim dat je gebruikt afhankelijk van het product wat je ermee gaat maken. Soms heeft het een beschermende functie, soms juist een isolerende functie. Zo veel soorten, zo veel mogelijke doelen. Het is dan ook goed om te kijken welk soort schuim of foam je wilt gaan lasersnijden. Schuimsoorten die te bewerken zijn met een lasermachine zijn o.a.:

Schuim of foam is er in allerlei soorten en maten. Ben je benieuwd of jouw specifieke materiaal te bewerken is met een BRM laser? Neem dan eens contact met ons op. Samen met jou kijken we graag wat de mogelijkheden zijn. En kennen we jouw materiaal niet? Dan testen we geheel vrijblijvend jouw materiaal op onze machines!

Een breed inzetbaar materiaal
Bewerk je schuim? Of ben je van plan dat te gaan doen? Dan is er op het gebied van eindproducten van alles mogelijk. Schuim en Foam zijn materialen die we in verschillende branches zoals verpakkingsindustrieën, transport, geluidsisolatie, scheeps- en interieurbouw terugvinden, maar belangrijker nog, verschillende doelen dienen. Zo kan schuim worden gebruikt voor koffers, koffervakjes of flightcases in de verpakkingsbranche maar juist ook als isolatie of waterafdichting in de technische branche. Een breed gebied dus, want binnen dat gebied vind je nóg eens scala aan verschillende producten en branches die allemaal schuim of foam lasersnijden om hun producten te creëren. Denk bijvoorbeeld eens aan de recreatie sector die steigerfenders, zwemvlotten of zwembadplankjes maken. Of rekwisieten bouwers die van schuim en foam kostuums, pruiken, hoeden en andere accessoires maken. En denk eens aan de opties binnen de signwereld, decorbouw en medische sector! De mogelijkheden zijn dus eindeloos.