Papier en karton lasersnijden

Papier en karton lasersnijden, een tal aan mogelijkheden

Wanneer je papier en karton wilt bewerken, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zowel papier als karton kun je op verschillende manier bewerken en er de mooiste dingen mee maken. Vanuit de printindustrie kennen we vele oude en nieuwe technieken zoals rillen, stansen, preegdruk etc. Maar wist je dat je papier en karton ook kunt lasersnijden of lasergraveren? Beide materialen zijn perfect te bewerken met een BRM laser en brengt je hoogstwaarschijnlijk vele voordelen! Of je nu kleine complexe vormen wilt, of je papier of karton wel of niet bedrukt is; een lasersnijder bewerkt je materiaal met de grootste precisie.

De voordelen van papier en karton lasersnijden

Een lasermachine biedt je de mogelijkheid om papier of karton heel gedetailleerd te kunnen lasersnijden of graveren. Iets wat je met handwerk onmogelijk kunt bereiken. Niet alleen de nauwkeurigheid van de machine is een groot voordeel, maar ook de snelheid van bewerking. Werken met een lasermachine levert je een enorme tijdwinst op. Zeker wanneer je het vergelijkt met andere technieken. Neem bijvoorbeeld rillen van papier of karton. Normaliter breng je een rillijn apart aan op je materiaal voordat je het met een ander apparaat kunt snijden. Met een lasermachine combineer je die twee bewerkingen met gemak. Door een dunne lijn te lasergraveren, bereik je hetzelfde resultaat als met rillen en in dezelfde handeling snijdt je je papier in de gewenste vorm. Op die manier kun je meerdere papier bewerkingen in één keer uitvoeren. Ook hoef je je materiaal niet meer vast te leggen in de lasermachine wat je opnieuw tijd scheelt in de voorbewerking van papier of karton. Wanneer we een lasermachine vergelijken met bijvoorbeeld stansen is het werken met een BRM laser niet alleen tijdbesparend maar ook nog eens kostenbesparend. Voor iedere vorm is vaak een aparte stans nodig en het laten maken van die stansen is een kostbaar proces. De lasermachine heeft alleen jouw ontwerp nodig om te kunnen snijden. Daarmee sla je de hele stap van stansen ontwikkelen over. Dat scheelt een hoop kosten! Naast papier en karton lasersnijden is laser graveren ook een populaire bewerking met de machine. Deze bewerking kun je het beste vergelijken met hoogdruk, preegdruk etc. Binnen één productieronde combineer je meerdere ‘oude’ technieken waarbij de maximale precisie en kwaliteit gewaarborgd blijft. Stel je eens voor wat een lasermachine voor jouw bedrijf kan betekenen!

Een breed assortiment papier en karton

Wanneer je papier of karton bewerkt weet jij als geen ander dat deze materialen er in alle soorten en maten zijn. Een groot voordeel van papier lasersnijden of karton lasersnijden is dat alle soorten papier en karton te bewerken zijn met een BRM laser ongeacht het aantal gram gewicht. Ook materialen als houtboard, kraftplex of harsboard, welke vergelijkbaar zijn aan karton, behoren tot je mogelijkheden wanneer je wilt werken met een lasersnijder. Een greep uit de mogelijke materialen zijn bijvoorbeeld:

Hoe goed je je papier of karton kunt bewerken met een lasermachine hangt af van de dikte van je materiaal, de snelheid en het vermogen van lasermachine. Laser graveren is weer een andere bewerking die ook op ieder bovenstaand materiaal uitgevoerd kan worden. Heb je vragen over het juiste materiaal of de manier van bewerken? Onze specialisten helpen je graag verder. Neem gerust eens contact op!

Een groot scala aan eindproducten

Denk je aan papier en karton lasersnijden, dan denk je waarschijnlijk direct aan de printindustrie. En dat is niet zo gek, in deze branche wordt dan ook veel gebruik gemaakt van papier en karton! Zo wordt papier lasersnijden of karton lasersnijden gebruikt voor decoraties, wenskaarten, visitekaartjes, geschenkdoosjes en verpakkingen, naamkaartjes, labels en uitnodigingen. Maar papier en karton lasersnijden kan niet alleen gebruikt worden voor digitaal printen maar ook voor ontwikkelen van prototypes, modelbouw of scrapbooking. Karton lasersnijden wordt vaak meer gebruikt voor pakketten, dozen, verpakkingen, displays of beursstands omdat karton een net wat dikker materiaal is. Zo zie je; met karton en papier kun je alle kanten op, en al helemaal wanneer je het bewerkt met een lasermachine!