TherMark LMM14

Op voorraad

€79,50

TherMark LMM14 is een sneldrogende coating uit het TherMark/CerMark programma voor het permanent markeren of graveren van metalen met een CO2-laser.
  • Voor donkere markeringen
  • Uitstekend voor zachtere metaalsoorten
  • Voor ferro- als nonferro materialen
Download brochure Contact

Eigenschappen

Voor welke metalen is CerMark LMM-6000 geschikt?
Lasermarkeren en lasergraveren met CerMark LMM-6000 is mogelijk op een groot aantal verschillende ferro- en non-ferrometalen. De coating levert in ieder geval uitstekende resultaten bij het graveren van onbewerkt staal, RVS, messing, aluminium, titanium, tin, koper en nikkel. Wel is het nodig om wat proefstukjes te maken om de optimale instellingen de lasermachine te bepalen. Het onderliggende materiaal, het type laser dat u gebruikt, het vermogen waarmee u graveert en de detaillering van de afbeelding hebben allemaal invloed op het uiteindelijke resultaat.

Gebruik
CerMark LMM-6000 is klaar voor gebruik. Schud de spuitbus krachtig gedurende twee minuten, zodat u de kogel in de bus duidelijk hoort rammelen. Onvoldoende zorgvuldig mengen van de coating met het oplosmiddel kan het spuitstuk verstoppen. Daardoor gaat het sputteren en krijgt u een onregelmatige coatinglaag op uw werkstuk. Gebruik de spray op een vet- en stofvrij oppervlak bij een temperatuur van 15° tot 32° C. Breng in een of twee keer een dunne laag coating aan voor het beste resultaat. Het is van belang voor een goede werking, dat de coating door en door droog is. Drogen aan de lucht duurt ongeveer twee minuten, maar met een oven, haardroger of heteluchtpistool gaat het een stuk sneller.

Resultaat
CerMark LMM-6000 geeft met een CO2-laser een permanente, zwart gekleurde markering op het materiaal. Voor een goed resultaat mag de ondergrond niet met glanzende verf of coating zijn behandeld. Te dik opgebrachte coating kost alleen maar extra energie zonder beter resultaat. In het algemeen is voor een goed resultaat op zachtere metalen meer vermogen nodig in combinatie met een lagere loopsnelheid.

  • Gewicht 170 gram
  • Geschikt voor Messing, Aluminium
  • Tin, Koper, Nikkel
  • Staal, RVS, Titanium

Vraag nu een demo aan!

Kennismaken met onze machines? Dat kan zowel live als online!

We laten je graag, geheel vrijblijvend, kennismaken met onze machines en de vele mogelijkheden die zij bieden.  Liever geen fysiek bezoek i.v.m. COVID? Dan geven we je graag een digitale demonstratie!

Plan hier je demo

Klantcases

Architecten CIE – Amsterdam

Maquettes, 3D-modellen en vormstudies... Handig wanneer je je ontwerp wilt testen!

Lees meer

Birdy Design Kunststoffen – Utrecht

Als specialist op gebied van kunststof kennen zij alle geheimen van het materiaal...

Lees meer

Calvijn College – Krabbendijke

Met moderne technieken blijft de opleiding PIE up to date met het bedrijfsleven.

Lees meer