Lease

Ziet u de enorme voordelen van het werken met een lasersnijmachine, maar wilt u niet het hele aankoopbedrag meteen op tafel leggen, overweeg dan lease van een machine via Vrotech. Zo kunt u vanaf de eerste dag productief zijn met het lasersnijden en lasergraveren en toch uw liquiditeit op peil houden.

Wat biedt de leasemaatschappij u aan?

De leasemaatschappij biedt voor een duurzaam productiemiddel als een laserapparaat een financiële leaseconstructie aan. Met deze constructie wordt alleen de lasermachine gefinancierd, die daartoe voor de looptijd van het contract als onderpand aan de leasemaatschappij gegeven wordt. Dit noemt men ook object financiering.

Financiële lease, wat houdt dat in?

In geval van financiële lease worden tijdens de looptijd van de overeenkomst het juridische en het economische eigendom van de aangeschafte lasermachine van elkaar gescheiden. U wordt meteen economisch eigenaar van het laserapparaat en daarmee komt de waarde ervan direct op de balans. U kunt er meteen mee werken en u zorgt er zelf voor dat de machine inzetbaar is.

Investeringsaftrek

Omdat uw nieuwe lasermachine op uw balans staat, kunt u in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Dit maakt financiële lease voor kleine bedrijven en zelfstandige ondernemers extra interessant, bovenop de liquiditeitsvoordelen.

BTW wordt meegefinancierd

De totale BTW van uw lasersnij- en graveermachine hoeft u niet onmiddellijk bij de aankoop te voldoen, maar die schiet de leasemaatschappij u voor. Vervolgens betaalt u deze terug op uw maandelijkse factuur.

Looptijd

De looptijd voor de financiële lease van een BRM laser is standaard 60 maanden. Overeenkomsten met een kortere looptijd zijn mogelijk vanaf 24 maanden. Het maandbedrag blijft de gehele looptijd gelijk, wat het financiële deel van uw aanschaf lekker overzichtelijk houdt.

Particulieren

Ook particulieren kunnen een leasecontract sluiten voor hun lasermachine. In verband met de wettelijke regels ter bescherming van de consument, gelden hiervoor wel aangepaste voorwaarden.

Gunstig Leasetarief

Een van de factoren die het leasetarief bepalen is het objectrisico. Hoe groter het objectrisico, hoe hoger het rentepercentage dat de maatschappij in rekening brengt. Laserapparatuur heeft een erg laag objectrisico, wat een gunstig leasetarief oplevert.

Meteen berekenen

Wilt u wel een lasermachine aanschaffen en denkt u erover om te gaan leasen, dan kunt u het maandbedrag meteen berekenen. Gebruik de financieringscalculator en doe uw voordeel.