Laserdesign Zeeland maakt eigen producten met BRM100160

door | 28-nov-2018 | Klanten

Corné de Rijke van Laserdesign Zeeland ontwikkelt eigen producten voor zijn BRM100160 lasermachine en biedt een ruime lasersnijservice aan anderen.

Waarom een BRM100160 met 100 Watt laserbuis?

Corné de Rijke: “ De reden dat we die keuze gemaakt hebben, is het advies dat we gekregen hebben bij VROTECH. Het vermogen van 100 Watt is het meest gebruikte en daarmee kunnen we de meeste dingen maken. Als je heel veel meer vermogen toe gaat passen, dan komt dat soms weer het graveren niet ten goede. En het aantal millimeters dat je eventueel extra kunt snijden valt best wel mee. Als je naar 150 Watt zou gaan, scheelt dat hoogstens een paar millimeter. Het was eigenlijk een goede middenweg. Voor dit formaat hebben we gekozen, omdat ik het prijsverschil met een kleinere machine niet heel erg groot vond. Ik kan dus net even iets groter gaan en grotere dingen maken dan anderen, want de meeste collega’s hebben een kleinere machine.”

Wat gaf de doorslag bij de keuze voor VROTECH?

“Ik ben gewoon goed geadviseerd”, zegt Corné de Rijke. “Bij VROTECH gebruiken ze heldere taal. Ze hebben er de tijd voor genomen en ook verteld waarom ik iets niet moest nemen; ze zijn ook gewoon eerlijk daarin. Ze hadden ook kunnen zeggen ‘Je moet wel die 150 Watt hebben of zo’, maar in mijn geval was dat niet nodig. Dat is een eerlijk advies, hè?”

Wat voor producten vind ik bij Laserdesign Zeeland?

Corné de Rijke:”We gaan de lasermachine gebruiken voor de productie en ontwikkeling van eigen producten, onder andere op het gebied van woningdecoratie, zowel voor particulieren als voor horeca en bedrijven. Het kan eigenlijk alle kanten op. Het is natuurlijk ook een beetje zoeken. Voor  mij is het eigenlijk gewoon gaan kijken wat gaat werken en daarin ga ik dan eventueel opschalen en dat kan dan voor meerdere producten. Het is ook de bedoeling om ook voor andere bedrijven te gaan prototypen. Ik heb ook wel producten op bestelling gemaakt, en bied ook een lasersnijservice voor wie eens een bestand wil laten uitsnijden of graveren.”

Welke materialen ga je gebruiken?

“Voornamelijk doen we hout en acrylaat. Alle soorten hout eigenlijk,” verduidelijkt Corné de Rijke, “fineer, populier multiplex, noem maar op, eiken hebben we er ook al mee gedaan. MDF, berkenplex, populier multiplex en acrylaat hebben we altijd in voorraad.”

Wat heb je van de gebruikerscursus geleerd?

Corné de Rijke:“Van de gebruikerscursus hebben we toch wel wat opgedaan, de basisprincipes, zeg maar. Dus wat snelheid doet in combinatie met de power en natuurlijk wat inside-informatie van de machine zelf, de nozzles en dat soort dingen en onderhoud. Het is natuurlijk de basis, dus je moet echt wel zelf met de machine aan de slag. Want als je de cursus gehad hebt, kun je er inderdaad wel wat mee maken, maar kom je in de praktijk zóveel dingetjes tegen, dat je er echt wel mee bezig moet zijn om het onder de knie te krijgen. Het is niet zo, dat je denkt ‘ik koop zo’n ding en morgen sta ik allemaal spullen te maken’. Dat viel nog wel een beetje tegen, zeker als je niet erg technisch onderlegd bent. En ik ben ook echt een pietlut. Het moet echt heel goed zijn, ik ben een perfectionist. Het eindproduct voldoet uiteindelijk wel aan mijn eisen, alleen het kost best wel veel tijd eer je erachter bent hoe iets moet.”

Hoe is nu het contact met VROTECH?

Corné de Rijke: “Ik heb er goed contact mee, ik loop er wel eens binnen, gewoon leuk. Ik bel ook wel eens eventjes als ik iets niet weet. Laatst had ik een materiaaltje nodig en daarmee hebben ze me ook geholpen, dus dat was ook wel fijn.”