Flexibiliteit en kostenbesparing bij Kupron Prototypes

We kunnen je blijven vertellen dat een lasermachine jou kan helpen met je productie maar beter nog kunnen we je het gewoon laten zien. En het effect van de machine? Dat ervaar je pas écht als je er al een tijdje mee werkt. Zelfs in een branche die misschien minder voor de hand liggend is….

We stappen binnen bij Kupron Prototypes. Een groot bedrijf in een (voor ons) nieuwe branche en sinds begin 2019 in het bezit van een BRM-laser. Kupron maakt o.a. automotive onderdelen. Van kunststof bumpers tot deurpanelen, van spoilers tot dashboards. Maar ook in bijv. de medische, elektronische, agrarische industrie ontwikkelt en levert Kupron onderdelen. Deze onderdelen worden door heel Europa geleverd waarbij de verpakking een belangrijke rol speelt. Je wilt immers dat je onderdeel is helemaal heel is wanneer je het ontvangt.

Maatwerk
De binnenkomst in de werkplaats maakt direct indruk. Grote kartonnen dozen voorzien van een maatwerk kartonnen frame waardoor diverse onderdelen veilig vervoert kunnen worden. Door die maatwerk frames hebben de onderdelen alle ondersteuning wanneer ze verzonden worden. Dit frame werd voorheen door Kupron besteld bij de verpakkingsleverancier. “Dat was fijn, één partij, maar het had ook wat minpunten” verteld Bob Goessen. “Het is natuurlijk fantastisch dat alles in één keer besteld kon worden, maar door de lage aantallen waarin we moesten bestellen werd het qua kosten ineens minder interessant. Daarnaast legden we geen reguliere opdracht neer; ieder onderdeel verdient de juiste ondersteuning. Daar is maatwerk voor nodig en dus werd de levertijd van de verpakkingen ook langer”.

“Onze verpakkingen zijn maatwerk. Een BRM laser maakt het maken hiervan een stuk interessanter dan bestellen!”


Flexibel en kostenbesparend

Sinds de komst van de BRM 150300 is er flink wat veranderd in het verpakkingsproces. “De leverancier is er tussenuit en omdat bij onze opdrachten vaak haast geboden is zijn we nu veel flexibeler en daarmee is het ook kostenbesparend” legt Bob uit. “Die flexibiliteit is echt heel fijn. Het is ook waar wij als bedrijf voor staan, geen vraag is te gek en daar past dit helemaal bij”. Naast de verpakkingen zijn stickers en tapes voor Kupron ook een belangrijk product. Met deze tapes kunnen onderdelen aan elkaar verlijmd worden. Hoogwaardig materiaal dus. Ook deze worden nu makkelijker met de machine gesneden dan voorheen met de hand. Het eindresultaat is niet alleen sneller maar ook mooier, een mooi extra voordeel van de machine.

Eindeloze mogelijkheden
Als je eenmaal ziet en ervaart hoe de machine werkt of voor jouw bedrijf kan werken, zul je zien dat het voor veel andere dingen interessant kan zijn. Ook bij Kupron brengt de BRM 150300 ze op andere ideeën. “We hebben nog zo veel ideeën met de machine. Deze kan ons op vele vlakken ondersteunen. We doen wel eens testjes met materialen als hout of kunststof maar we hebben het simpelweg te druk om het écht goed uit te zoeken. Ook de machine staat niet stil, we zijn continue bezig met het ontwikkelen en produceren van de juiste verpakkingen of tapes ter bevestiging van onze producten”. Dat er mogelijkheden zijn is duidelijk. Bob toont ons materiaal wat gebruikt wordt in airbags. “Ook dit hebben we getest. Mogelijkheden genoeg! In de toekomst gaan we zeker ook andere materialen bewerken met de machine. We sluiten ook niet uit dat we wellicht lasersnijden als losse dienst aan kunnen bieden. Of kunnen combineren met technieken die we nu ook gebruiken. Echter willen we eerst goed testen en nemen we daar ook de tijd voor. Goed nadenken en investeren in goede resultaten. Dat is voor ons belangrijk. Maar dat het kan? Dat absoluut, want de mogelijkheden zijn eindeloos”.

Meer informatie?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf/productieproces of ben je gewoon benieuwd wat de machine kan betekenen? Vraag dan eens (geheel vrijblijvend) een demonstratie aan. We laten je graag kennismaken met de machines en techniek.

Bel 085 401 29 47 of stuur een mailtje naar info@vrotech.nl