Duifhuizen Koffers & Tassen maakt van iets praktisch, iets unieks

Die grote tassenwinkel bij jou in de stad? Grote kans dat dat een Duifhuizen-winkel is! Met inmiddels 24 winkels door het hele land en een succesvolle webshop kun je Duifhuizen Tassen & Koffers inmiddels één van de grootste aanbieders in koffers, tassen, en klein lederwaren noemen. En dat is ook niet zo vreemd, want met meer dan 65 jaar ervaring is dit familiebedrijf een ware specialist in lederwaren!

Oud-Beijerland is de plaats van Duifhuizen’s hoofdlocatie. Vanuit het hoofdkantoor worden o.a. de winkels bevoorraad, de kwaliteit gewaarborgd, bedrijfsprocessen gemonitord en marketingacties bedacht. Maar dat is niet het enige. Hier in Oud-Beijerland worden namelijk ook de artikelen bewerkt voor de klant, bijvoorbeeld door een product te voorzien van een lasergravure! Sinds april 2021 zijn zij namelijk in het bezit van een BRM lasermachine, en wanneer we met Elise en Adrian door het pand lopen zien we de machine uiteindelijk tussen alle koffers en tassen verschijnen; de BRM 6090…

“Mensen hechten meer waarde aan iets wanneer hun naam of boodschap er aan toegevoegd is…”

 

Een oplossing in eigen beheer
“Personalisatie is écht een ding” verteld Adrian. “Mensen vinden het nu eenmaal leuk om een cadeautje te krijgen met hun eigen naam erin, ze hechten daar meer waarde aan. Ook voor zichzelf. Omdat het gepersonaliseerd is, zijn mensen sneller geneigd om daar ook een paar euro meer voor te betalen. Je koopt iets praktisch, zoals een pasjeshouder, maar hebt ook iets unieks!” Voordat de BRM laser bij Duifhuizen kwam, besteedde ze het graveren van artikelen uit. Maar de vraag nam toe, en doordat ze niet direct konden schakelen nam de levertijd toe. Tijd om eens verder te kijken dus, vertellen Elise en Adrian. “We kunnen nu veel sneller inspelen op de vragen van de klant. Het uitbesteden van gravures was op den duur niet meer efficiënt, we moesten steeds heen en weer rijden voor ieder product. Naarmate de vraag naar gepersonaliseerde producten groeide, werd onze vraag aan deze derde partij ook steeds complexer. Op den duur hebben we besloten te gaan kijken naar een oplossing waarbij we zelf de regie hadden. En dat is gelukt! Sinds de lasermachine er is hebben we veel meer vrijheid. We kunnen bij wijze van spreken iedere dag graveren! En… Dat gebeurt ook steeds meer”.

Van het één komt het ander
Het graveren van pasjeshouders, zoals bijvoorbeeld SECRID’s, was een van de belangrijkste redenen om eens te gaan kijken naar het inzetten van een lasermachine. Ook het personaliseren van koffers was een bewerking die ze graag met de machine wilde uitvoeren. Toch zul je zien dat wanneer je eenmaal met een BRM laser aan de slag gaat, kom je al snel achter de mogelijkheden. Dat zien we in de praktijk steeds vaker voorkomen! Daar waar je de machine hoofdzakelijk voor ‘functie A’ aanschaft, zul je al snel merken dat je met de machine ook andere zaken kunt inzetten. Ook Elise en Adrian kwamen hier al snel achter. “We vinden het leuk om zelf dingen te onderzoeken met de machine. Zo experimenteren we wel eens met materialen maar onderzoeken we ook het resultaat van verschillende instellingen. Al snel kwamen we erachter dat we bijvoorbeeld items mee konden maken waarmee we onze winkels kunnen inrichten. Zoals gevelletters van kunststof of wandpanelen van hout. Er zijn echt heel veel mogelijkheden!”

Voordelen lasercutter
Even later spreken we ook Gera Duifhuizen. Zij bezocht de demonstratie bij Vrotech en was betrokken bij de aankoop van de lasermachine. “We hebben ons goed voorbereid op de aankoop. We wilden tenslotte wel dat de machine aansloot bij onze wensen. Zo hebben we bijvoorbeeld ook de fabrikant bezocht van de lasermachines waarmee onze leveranciers werken, zoals bijvoorbeeld SECRID. Zij hebben ook een lasermachine staan. Toch kwamen we erachter dat een dergelijke lasermachine niet aansluit bij onze wensen. Juist omdat we ook enkele stuks of kleine series willen produceren en bewerken. Een BRM laser bleek de perfecte machine voor ons te zijn”. Ook Elise en Adrian zijn tevreden over de lasermachine. “De vormvrijheid van de machine is erg prettig. Het gebeurt regelmatig dat we logo’s of juist heel uiteenlopende teksten moeten graveren. De lasermachine doet dit heel gemakkelijk. Er is geen vorm die niet verwerkt kan worden. Daarnaast is de lasermachine ook nog eens erg snel. Op drukke dagen, zoals bijvoorbeeld rond de feestdagen, graveerden we al snel rond de 70 pasjeshouders per dag. En dat allemaal per stuk. Dan is het fijn dat de machine bijdraagt aan het snelle werkproces” verteld Elise. Adrian vult aan: “Het bewerken van de SECRID’s is wel de belangrijkste reden dat we de machine aanschaften, maar een groot voordeel is dat er zo veel andere mogelijkheden zijn. Zo maken we soms ook logo’s, bieropeners of items voor winkelinrichting. Dat dat allemaal met één en dezelfde machine kan is wel echt een meerwaarde”. Wanneer je aan de slag gaat met een lasermachine is het goed om alvast een beetje richting te geven aan je ideeën. Op basis daarvan kun je het beste oriënteren welke machine er het beste bij je past, precies zoals ze bij Duifhuizen ook hebben gedaan.