Maatwerk trofeeën van De Trofeemakers

Als host van een evenement, (sport)wedstrijd of competitie wil je de winnaars een blijvend aandenken geven. Zeker wanneer ze een podiumplaats behalen! Kies je dan voor een standaard award of trofee? Of zoek je een prijs die compleet aansluit bij jouw evenement? Door moderne technieken bieden De Trofee makers uit Utrecht je de kans om een passend aandenken te geven.

De Trofeemakers maakt die unieke awards en trofeeën. Als winnaar van een evenement wil je namelijk ook wel eens iets anders dan een plastic beker uit de gemiddelde kantine. Dat is hun filosofie. En dankzij moderne technieken kunnen ze je die trofee bieden. Een prijs die compleet aansluit bij jouw evenement! Vanuit hun werkplaats in Utrecht maken ze al hun producten zelf, bijvoorbeeld door 3D-printen en graveren. Iedere opdracht geeft hen energie en door snel, klantvriendelijk en betaalbaar te zijn weten ze voor iedere vraag een passende award of trofee te maken. Sinds 2017 zijn de Trofeemakers in het bezit van een BRM 90130 en sinds dien zijn er al vele trofeeën ontworpen en geproduceerd.

Van alle markten thuis
De Trofeemakers is een onderdeel van Mukava. Een verzameling van verschillende bedrijven die zich specialiseren in verschillende producten. Denk bijvoorbeeld eens aan letters, lampen, cadeaus, kaarten en maatwerk producten. Wellicht ken je de Nieuwe kaartenmakers al? Wanneer je een award of trofee zoekt ben je in ieder geval bij de Trofeemakers in ieder geval het juiste adres. Bram, eigenaar van de Trofeemakers en Mukava, is door zijn grafische achtergrond van alle markten thuis. Mede door zijn achtergrond als semi-professioneel kitesurfer wisten grote evenementen hem dan ook al snel te vinden en maakte Bram trofeeën voor bijvoorbeeld RedBull, Liquid Force en de World Kiteboarding League. Maar de lasermachine wordt niet alleen voor awards en trofeeën ingezet. Bijna alle bedrijven onder Mukava zetten de lasermachine in voor hun producten en dus houdt de machine zich bezig met verschillende materialen.

“Je kunt zo veel met de machine, we verbazen ons nog steeds over de mogelijkheden van materialen!”


De zoektocht naar de juiste lasersnijder
“Naast onze 3D-printer hadden we in het begin ook een kleine lasersnijder. Een simpele Chinese machine die op zich ook prima zijn werk deed” verteld Bram. “Opeens kregen we een opdracht die zo groot was dat dat eigenlijk niet haalbaar was met die kleine machine. We zijn zeker een maand bezig geweest, terwijl dat veel sneller had gekund. Een upgrade van die oude machine was dus echt gewenst. We zijn vervolgens op zoek gegaan naar de juiste machine en kwamen, na ook andere merken opgezocht te hebben, bij Vrotech uit”. De komst van de machine was eigenlijk ook de start van o.a. de Trofeemakers. “We hebben de machine gekocht omdat je daar zo ontzettend veel mee kunt. We wilden daar graag iets mee gaan doen. Toen we de machine wilde aanschaffen hebben we eerst nog wel gekeken naar een nieuwe machine uit China, maar service en support is toch ook belangrijk. Die service en garantie vonden we bij Vrotech en BRM lasers. Het is fijn om te weten dat wanneer er iets is, dat het geregeld wordt. Daarnaast zie je bij de Chinese lasers vaak dat de machines ‘kaal’ geleverd worden en je nog veel zelf moet monteren of installeren. Bij BRM lasers is dat anders. De machine wordt compleet geleverd en geïnstalleerd door een monteur. Dat geeft vertrouwen. Ook de betrokkenheid van Vrotech gaf een goed gevoel. Echte interesse in wat we wilden doen en maken met de machine. Dat was niet overal zo”.

Awards en trofeeën
De awards en trofeeën worden op maat gemaakt door de Trofeemakers. “We proberen het item zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij het evenement. Men komt hier binnen met een idee of de vraag naar een trofee. Samen nemen we dan bespreken we dan waar dit product aan moet voldoen, wat de wensen zijn etc. Vervolgens start ik met schetsen en bedenken hoe de trofee er uit moet zien. Wanneer dit voor de klant naar wens is starten we met produceren. Die diversiteit, dat hele traject van begin tot eind, dat vind ik echt het leukst”. Zo divers als de vraag of het idee is, zo divers kan dus ook het materiaal zijn. “Qua materiaal is het een beetje afhankelijk van het budget. Hout wordt het meeste gebruikt, ook omdat dat het betaalbaarste materiaal is. Acrylaat en plexiglas gebruiken we ook, maar het ligt maar net aan het project. Zo hebben we bijvoorbeeld ook al eens een trofee van hout en epoxy gemaakt. Dat zijn hele vette trofeeën om te maken en de verschillende materialen die je tegenkomt maakt het ook nog eens heel leerzaam”.  Wanneer je een lasermachine in huis haalt ga je logischer wijs ook testen met materialen. En dat kan soms verrassende inzichten opleveren! “Laatst sneden we neopreen. Daar stond ik van versteld. Je kunt het veel sneller laseren dan ik dacht en het snijdt ook nog eens super strak. Daarnaast verbaas ik me soms ook nog over textiel. Er zijn een hele hoop stoffen die je gewoon heel makkelijk doorsnijdt”. Vele andere materialen worden met de lasermachine bewerkt. Heb je een cadeau gezien bij de Cadeaumakers? Grote kans dat deze dus bewerkt is met hun BRM laser!

Een lasermachine voor jouw bedrijf?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of productie, of ben je gewoon benieuwd naar wat de machine voor je kan betekenen? Vraag dan eens (geheel vrijblijvend) een demonstratie bij ons aan. We laten je graag kennismaken met de machines en de techniek.

Bel +31 85 401 29 47 of stuur een e-mail naar info@vrotech.nl