Standaards

Een display om je product te promoten of een standaard op je producten nog mooier te etaleren. Kunststof standaards zijn er voor allerlei situaties. Als flessenhouder, als verhoging, als presentatiestandaard; noem maar op. Als kunststofverwerker weet jij dat de vraag van je klant heel divers kan zijn op dat gebied. Maar hoe maak je een standaard die precies voldoet aan de verwachting van je klant? Veelal zul je je materiaal frezen of misschien zelfs snijden, maar heb je wel eens gedacht aan een lasermachine? Kunststof standaards lasersnijden is daarmee erg gemakkelijk!

Een van de grootste voordelen van kunststof standaards lasersnijden met een BRM laser, is dat je meerdere bewerkingen kunt combineren. Zo kun je met lasersnijden zowel het snijden als boren, polijsten, frezen en zagen combineren. Kunststof standaards lasersnijden met een lasermachine is natuurlijk een soort frezen en zagen. Maar dan beter! Kunststof is een stevig materiaal maar toch kwetsbaar voor beschadigingen etc. Een groot voordeel van kunststof standaards lasersnijden is dat de bewerking met een lasermachine contactloos gebeurt. Anders dan bij zagen of frezen is er bij lasersnijden dus geen kans op beschadiging! En verwerk je de boorgaten in je design? Dan snijdt de lasermachine met gemak ook die voor je uit. Zo heb je met één productieronde verschillende bewerkingen gecombineerd! Heb je standaards die met verbindingen aan elkaar bevestigd worden? Dan kun je met een lasermachine kunststof onderdelen lasersnijden die zonder lijm of ander bevestigingsmateriaal exact in elkaar passen met de juiste stevigheid! Door de laserstraal met een dikte van 0,1 mm dik zorg je dat die verbindingen in elkaar passen, maar niet alleen verbindingen zijn mogelijk bij kunststof onderdelen lasersnijden. De precisie van de laserstraal maakt ook mogelijk dat je de meest fijne details of complexe vormen kunt realiseren! Ook in de nabewerking kun jij als kunststofverwerker veel tijd besparen. Met kunststof onderdelen lasersnijden zorg je namelijk dat de machine direct je product afwerkt! Door de hitte van de laserstraal worden de randen van je product lichtjes versmolten. Dat resulteert vervolgens in gladde, nette snijkanten. Win-win! Je hoeft in feite alleen je standaard nog maar te buigen.

Benieuwd hoe een lasermachine jouw productie kan helpen verbeteren? Neem dan gerust eens contact met ons op. We laten je geheel vrijblijvend zien hoe de techniek en onze machines werken.