Shirts

Als mode ontwerper wil je het liefst een uniek product op de markt brengen. Uniek door het gebruik van (een combinatie van) bijzonder materiaal, uniek door de opvallende en afwijkende vorm vorm of uniek door een niet alledaagse bewerkingsmethode. Kleding zoals shirts maken kan dan ook op allerlei manieren. Allereerst zal je textiel moeten snijden of knippen, om deze vervolgens tot het juiste model samen te voegen. Maar er zijn meer manieren om het door jou ontworpen shirt te realiseren op een bijzondere wijze. Door shirts lasersnijden met een lasermachine bijvoorbeeld! Textiel en leer zijn fantastisch bewerkbaar met een BRM laser en zorgt op een makkelijke manier voor de meest geweldige resultaten.

“Waarom is shirts lasersnijden dan zo ideaal?” vraag je je misschien af. Shirts lasersnijden heeft voor jou als maker veel voordelen waarvan we er graag eens een paar met je doornemen. Neem bijvoorbeeld de vormvrijheid die je krijgt door het werken met een lasermachine. Door de verschillende assen van een BRM laser en een uiterst nauwkeurige laserstraal van 0,1 mm breed, is het voor de machine een ‘fluitje van een cent’ om welke vorm dan ook te snijden. Complexe vormen en fijne details? Geen probleem! Diezelfde laserstraal heeft ook een belangrijke rol in de afwerking van je materiaal. De hitte van de laserstraal versmelt je materiaal namelijk lichtjes waardoor je direct nette en afgewerkte snijranden hebt. Klaar voor gebruik dus! Zo wordt het maken van je item, door middel van je shirt lasersnijden, een stuk makkelijker! En dan het materiaal. Textiel is er natuurlijk in vele vormen en maten; fleece, katoen, zijde, vilt, kant, aramide… Noem het en een BRM laser kan het snijden. Wel zo makkelijk, want zo ben jij als ontwerper niet gebonden aan bepaalde materialen!

Ben je benieuwd hoe een shirt lasersnijden werkt? Of ben je benieuwd waar je de machine nog meer voor kunt inzetten binnen de textielbranche? We helpen je graag! Door de ervaringen van onze klanten in de branche hebben we veel relevante kennis waarmee we jou kunnen informeren! Vanuit onze showroom in Tholen, maar ook telefonisch, staan we klaar om iedere vraag te beantwoorden!