Serienummers

Een klein onderdeel van een groter geheel, een onderdeel van een machine of product, een aanduiding van een productsoort; in sommige gevallen kan het handig zijn om een serienummer aan een product toe te voegen. Bijvoorbeeld om iets traceerbaar te maken of informatie te geven over een product. Vooral in de auto-, elektronica- en medische industrie is het labelen van producten een veelgebruikte toepassing. Serienummers lasermarkeren is bijvoorbeeld zo’n toepassing! Een makkelijke bewerking om een product permanent te markeren.

Laten we allereerst een misverstand uit de wereld helpen: een serienummer lasermarkeren is iets anders dan lasergraveren. Bij lasergraveren haal je namelijk een deel van het materiaal weg, met lasermarkeren accentueer je een tekst of ontwerp op de oppervlakte zonder dat je het materiaal weghaalt. Toch zul je vaker serienummers lasermarkeren dan lasergraveren omdat serienummers vaker op metaal worden aangebracht. Met lasermarkeren breng je en permanente tekst aan op een onderdeel. Dat kan ontzettend belangrijk zijn om onderdelen of producten te traceren of om de kwaliteit te waarborgen. Ga je serienummers lasermarkeren met een lasermachine dan profiteer je van veel voordelen. Zo hoef je nooit gereedschap te vervangen. Doordat een lasermachine contactloos produceert ondervindt je gereedschap geen slijtage. Diezelfde contactloze bewerking zorgt er ook voor dat je in de voorbereiding tijd wint. Je hoeft bijvoorbeeld geen materiaal meer vast te zetten. Maar tijd winnen kan op meerdere aspecten van het proces. Lasermarkeren gaat namelijk in hoog tempo! Handig wanneer je meerdere serienummer lasermarkeren moet! Ook de precisie van de machine is een groot voordeel. Wanneer je serienummers lasermarkeren moet, heb je namelijk vaak te maken met een kleine oppervlakte. Je dient te graveren op een typeplaatje en ook de serienummers zelf zijn vaak niet groot van stuk. Gelukkig zijn kleine markeringen geen probleem voor een BRM laser. Door de 0,1 mm brede laserstraal markeer je met gemak de meest complexe logo’s, kleinste letters en fijnste details.

Meer informatie over serienummers lasermarkeren? Of ben je benieuwd wat een BRM laser voor jouw bedrijf en productieproces kan betekenen? We staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden! Op een van onze (vrijblijvende) demonstraties laten we je graag kennismaken met onze machines en de techniek, en kunnen we samen kijken hoe een lasermachine jou kan helpen met lasermarkeren.