Prototyping en 3D-modellen

Zowel binnen het technisch onderwijs als bij hogere onderzoeksprojecten; prototypes en 3D modellen zijn een steeds populairder worden middel bij innovatief en vernieuwend onderwijs. Het leert studenten niet alleen om een product te realiseren, maar het geeft je leerlingen ook een beter inzicht in wat er gebouwd of verbouwd gaat worden. Het maken van prototypes of 3D modellen verbeterd hun technisch inzicht en leert hen op een andere manier nadenken over een opdracht. Het maakt details en aansluitingen zichtbaar en is het perfecte middel om te blijven finetunen en aanpassen. In veel onderwijsinstellingen vind je dan ook een 3D printer om prototypes of 3D modellen mee te maken. Maar het grote nadeel van een 3D printer is de lange tijd die het nodig heeft om te produceren. Een lasermachine is daarom een erg interessant ‘gereedschap’!

Een groot voordeel van prototypes of 3D modellen lasersnijden is dus in eerste instantie de tijd die je bespaart ten opzichte van een 3D printer. Binnen één lesuur komen gemakkelijk alle studenten aan bod! Die snelheid maakt niet alleen mogelijk dat iedereen zijn project kan uitvoeren, het zorgt er ook nog eens voor dat je snel kunt schakelen of nieuwe onderdelen kunt maken. Handig, wanneer je ontdekt dat een onderdeel van een prototype nét niet goed past om tot een goed eindresultaat te komen. Het maakt je zogezegd flexibeler! Door prototypes of 3D modellen lasersnijden heb je direct inzicht in wat je doet. Door de ideeën van studenten tastbaar te maken kunnen ze experimenteren, bijsturen of  gemakkelijk opnieuw beginnen. Het werken met een BRM laser versneld het lerend vermogen van je student. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijkheden die de machine zelf heeft! Want of jouw student nu een object van hout, kunststof of karton wilt maken: met een BRM lasermachine kun je uit bijna alle materialen prototypes of 3D modellen lasersnijden! Ook de grootte van je object heeft geen invloed op het werken met een lasermachine. Door de nauwkeurige laserstraal kan een BRM laser zowel grote als kleine vormen van prototypes of 3D modellen lasersnijden.

Ben je benieuwd hoe je een lasermachine kunt toepassen binnen jouw onderwijs? Of ben je nieuwsgierig naar de voordelen van prototypes of 3D modellen lasersnijden? We helpen je graag verder! In onze showroom in Tholen staan we voor je klaar om je verschillende BRM lasers live te laten zien en samen met jou zoeken we graag uit welke het beste bij je past.