Praktijkervaring

Als onderwijsinstelling wil je je leerlingen praktijkonderwijs bieden wat zo dicht mogelijk bij het bedrijfsleven ligt. Dat is tenslotte de plaats waar zij hun kennis en kunde in praktijk gaan brengen. Het vraagt van jou, als onderwijsinstelling, best wat aanpassingsvermogen; de techniek staat namelijk niet stil! Oude vakmanschappen maken plaats voor hedendaagse technieken. Lasertechniek is bijvoorbeeld zo’n techniek. Een laagdrempelige, slimme en gebruiksvriendelijke manier voor produceren. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer onderwijsinstellingen lasertechniek omarmen. Lasersnijden is een techniek waar vooral veel vakgerichte opleidingen steeds vaker gebruik van maken. Maar hoe laat je jouw leerlingen praktijkervaring lasersnijden op doen?

We komen het vaak tegen… Je wilt jouw leerlingen praktijkervaring lasersnijden op laten doen, maar je bent bang voor de hoge kosten van de machine. En toch zul je je verbazen over een BRM laser. De meeste lasermachines zijn namelijk binnen no time terug verdient! Een lasermachine van BRM is een laagdrempelig en snel gereedschap om jouw leerlingen te laten produceren en sluit perfect aan bij de praktische realiteit die ze op de werkvloer tegen kunnen komen. De juiste machine om praktijkervaring lasersnijden op te doen, dus! Omdat de machine multi-inzetbaar is leren je studenten niet alleen uitvoerend maar ook technisch leren meedenken met projecten. Een groot voordeel van de lasermachine is de snelheid. Daar waar je met een freesmachine slechts een paar opdrachten per lesuur kunt uitvoeren, komen er met een lasermachine (afhankelijk van de opdracht) veel meer projecten aan de beurt. En zo doen in één dag meerdere leerlingen praktijkervaring lasersnijden op. Een win-win situatie dus. Of je leerlingen er nu technische opdrachten mee maken of juist kunstobjecten; voor iedere opdracht kan een lasermachine het antwoord zijn.

Wil jij je studenten praktijkervaring lasersnijden op laten doen en hen laten werken met moderne technieken? Dan is een BRM laser misschien wel iets voor jullie! Vraag vrijblijvend een demonstratie bij ons aan en we laten je graag zien hoe je een BRM lasermachine binnen jouw onderwijsinstelling kunt inzetten!