POS-materiaal

POS materiaal, wat was dat ook alweer? POS materiaal is een verzamelnaam voor, voornamelijk, displays en standaards. ‘Point of Sale’ luidt de afkorting officieel. De naam verklapt het dus al; alle items die aandacht trekken voor verkoop vallen onder deze term. Denk bijvoorbeeld eens aan vloerdisplays, folder- en productdisplays, toonbankdisplays; je hebt ze vast wel eens gezien! De meeste POS materialen worden gemaakt van karton of acrylaat maar ook hout kan een interessant materiaal zijn. Bijvoorbeeld als je je display een natuurlijke uitstraling wilt geven.

POS materiaal wordt, afhankelijk van het materiaal, vaak gefreesd of met messen gesneden. Bijvoorbeeld in een drukkerij of bij een signspecialist. Maar wat dacht je van POS materiaal lasersnijden? Zeker wanneer je je display van hout of acrylaat wilt maken is POS materiaal lasersnijden met een lasermachine een interessante optie. En al helemaal wanneer je iedere display nog eens een eigen boodschap wilt meegeven. Ga je POS materiaal lasersnijden, dan heb je eigenlijk maar een paar dingen nodig; een BRM laser, het ontwerp van je display of product en je materiaal. Doordat je de machine gemakkelijk aan het werk kunt zetten via je computer, stuur je je design zonder problemen naar de lasermachine toe. Staan je instellingen goed? Check. Dan zet je met één druk op de knop de machine aan het werk. Het voordeel van POS materiaal lasersnijden met een lasermachine zit vooral in de precisie van de machine. Door de hoge nauwkeurigheid snijdt je de losse onderdelen van je POS materiaal zo precies dat je zonder lijm of ander bevestigingsmateriaal je product in elkaar kunt zetten en het staat als een huis!

Een ander voordeel van POS materiaal lasersnijden is misschien wel je ruime keuze aan materialen. Uiteraard benoemden we eerder karton, acrylaat en hout, maar kun je ook POS materiaal lasersnijden uit plexiglas, schuim of fineer maken. Maar ook bedrukt, gecoat, natuurlijk of gelamineerd karton of papier kun je bewerken met een lasermachine. Zo stem je je houder, display of object helemaal af op het product wat onder de aandacht gebracht moet worden. Heb je vragen over materiaal of over de mogelijkheden met de machine? Vraag het ons, we geven je alle informatie die je nodig hebt.