Onderzoeksprojecten

Onderwijs is er in vele soorten en vormen. Zo heb je technisch onderwijs waarbij de ontwikkeling van producten of objecten centraal staat, creatief onderwijs waar de creativiteit en ontwikkeling van studenten helemaal tot bloei komt en universitair onderwijs waarbij onderzoek en precisie een belangrijk aspect is. Het is misschien niet het eerste gereedschap waar je aan denkt, maar ook een lasermachine kan binnen universitair onderwijs een waardevolle toevoeging zijn. Bijvoorbeeld om onderdelen te realiseren waarmee de werking, reactie of ontwikkeling van materialen, objecten of projecten getest kan worden. Ook prototyping komt veel voor binnen deze vorm van onderwijs. Hoe makkelijk is het dan niet wanneer je een lasermachine kunt inzetten bij onderzoeksprojecten!

Waarom een lasermachine? Een logische vraag. Een vraag met misschien wel een even logisch antwoord. Binnen onderzoeksprojecten draait alles namelijk om precisie en nauwkeurigheid. Iets waar een lasermachine nu net om bekend staat! Door het inzetten van een lasermachine bij onderzoeksprojecten zijn studenten in de mogelijkheid om hun project of object snel te kunnen testen en finetunen. De productietijd van een lasermachine is namelijk erg kort, waardoor je snel kunt schakelen om tot het gewenste eindresultaat te komen! Op die manier weet je binnen korte tijd wat er wel- en niet werkt! Ook de materiaalkeuze bij het werken met een lasermachine is groot. Je bent volledig vrij om je materiaal te kiezen! Op die manier kunnen studenten zo dicht mogelijk bij de realiteit komen of zelfs een definitieve oplossing bieden. “Is een lasermachine alleen geschikt voor grote projecten?” Zeker niet! Hoe klein of groot je opdracht ook is, ieder onderdeel of object kan met een lasermachine gerealiseerd worden. De grootte van je object heeft meer te maken met de grootte van je machine! Door de 0,1 mm brede laserstraal kan een lasermachine met gemak complexe vormen en fijne details realiseren, zowel op groot als klein formaat!

Wil je weten hoe je een lasermachine binnen onderzoeksprojecten kunt inzetten? Of wil je advies over de juiste machine? We adviseren je graag!