Onderdelen

Kunststof onderdelen worden in vele branches ingezet. Als kunststofverwerker weet je dat als geen ander. Deze onderdelen worden bijvoorbeeld toegepast binnen machinebouw, automotive industrie, voedingsmiddelenindustrie, medische industrie, jacht- en scheepsbouw, noem maar op! Al deze industrieën maken op hun beurt weer gebruik van verschillende kunststoffen. Dat maakt het werk voor jou als kunststof verwerker dan ook zo verschillend. De ene keer bewerk je polycarbonaat voor de medische of luchtvaartindustrie, de andere keer misschien week PETG voor de voedingsindustrie. Welk kunststof je ook bewerkt; de onderdelen die je maakt moeten zo exact mogelijk zijn. Het is tenslotte een onderdeel van een groter geheel. Maar hoe bewerk je dit kunststof? Frees je de onderdelen? Of ga je kunststof onderdelen lasersnijden?

Kunststof onderdelen lasersnijden heeft voor jou als kunststofverwerker grote voordelen. Zo is een lasermachine op 0,1 mm nauwkeurig en zorgt het voor een optimale benutting van je materiaal. Naast de hoge precisie van de BRM laser, is het ook een echte tijdswinner. Zo is de afwerking bij kunststof onderdelen lasersnijden heel erg hoog! Vlam polijsten kun je bijvoorbeeld volledig overslaan! Door de hitte van de laserstraal worden de randen van bepaalde kunststoffen licht gesmolten, wat resulteert in gladde, strakke snijranden. Door kunststof onderdelen lasersnijden zorg je dus voor een maximale productiviteit en een hoge flexibiliteit binnen je bedrijf. Het is dan ook niet voor niets dat voor kunststof onderdelen lasersnijden van bijvoorbeeld halffabricaat, steeds vaker wordt gekozen om niet langer te frezen maar een lasermachine in te zetten. Een ander groot voordeel is namelijk ook de contactloze productie. Anders dan bij een freesmachine raakt een lasermachine je materiaal niet aan. Kunststof onderdelen lasersnijden met een BRM laser verhelpt dus het risico op breuk of beschadiging aan je materiaal.

Wil jij weten hoe kunststof onderdelen lasersnijden jouw bedrijf kan helpen? Of ben je benieuwd naar de techniek en onze machines? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.