Naamplaatjes

In signing en bewegwijzering spelen naamplaatjes een belangrijke rol. Om een richting aan te duiden of een ruimte te benoemen; naamplaatjes doen precies wat ze moeten doen, namelijk vertellen waar je bent of waar je heen moet. Het maken van naamplaatjes vind je dan ook vaak terug bij print- en signbedrijven of binnen de graveerindustrie. Naamplaatjes worden vaak bedrukt of gemaakt met een freesmachine en zijn er in verschillende vormen en maten. Maar heb je ook al eens gedacht aan een lasermachine? Naamplaatjes lasergraveren is namelijk makkelijker dan je denkt! En met een lasermachine kun je meerdere bewerkingen combineren wat jouw kansen in productie vervolgens weer vergroot!

Welke bewerkingen zijn dat dan, zul je je afvragen… Logisch! Daarom zijn wij er om dat graag aan je uit te leggen. Naast naamplaatjes lasergraveren kun je door middel van lasersnijden ook gelijk de vorm van het naamplaatje vervaardigen. Daarmee sla je gelijk al twee vliegen in één klap. Maar daar blijft het niet bij. Zeker op grote locaties is veel bewegwijzering nodig. In sommige gevallen is het dan handig om te weten welk bordje zich op welke plaats bevindt. Lasermarkeren kan dan een uitkomst zijn. Een makkelijke tool om een kleine markering aan te brengen zonder dat dit het ontwerp van je naamplaatje beïnvloedt. Werken met een lasermachine is dus een multi-functionele tool naast naamplaatjes lasergraveren. Maar naamplaatjes lasergraveren of bewerken met een BRM laser heeft nog een ander voordeel. Met een lasermachine ontstaat er voor jou als maker namelijk een enorme vormvrijheid en materiaalkeuze. Door de hoge precisie van de machine (een 0,1mm brede laserstraal) ben je in staat om de meest complexe vormen en details toe te voegen aan je product als je naamplaatjes wilt lasersnijden of naamplaatjes lasergraveren. Je product wordt dus écht maatwerk! Niet alleen in vorm, maar ook in materiaal. Een BRM laser kan namelijk heel veel soorten materiaal bewerken. Daardoor kun je de bewegwijzering of naamplaatjes totaal in dezelfde sfeer brengen als de eindlocatie van je product.

Naamplaatjes lasergraveren is dus een interessante manier van bewerken. Benieuwd hoe dit werkt? Of wil je onze machines eens live in actie zien om te beoordelen wat de machine jou kan brengen? Neem gerust eens contact met ons op! We staan te popelen om je een demonstratie te geven en je vragen te beantwoorden.