Naambordjes

De baby- of kinderkamer voorzien van een mooi bord aan de deur of als decoratie in de kinderkamer; naambordjes kunnen het interieur helemaal af maken. Deze, veelal houten, naambordjes zijn de laatste jaren een enorme trend. Ook om cadeau te geven! Een prachtig bord met unieke vormgeving voorzien van de naam van je kindje en eventuele extra informatie als geboortedatum en tijd. Als specialist in geboorte-artikelen of maker van kraamcadeaus heb je de vraag naar deze hippe producten vast toe zien nemen. Hoe speel je daar op in? Maak je jouw borden zelf of besteed je deze uit? Frezen, zagen of snijden; er zijn veel verschillende technieken. Maar er is nog een andere techniek om je producten te realiseren: naambordjes lasersnijden.

Naambordjes lasersnijden wordt veelal uit hout gemaakt. Dat komt goed uit, want met een lasermachine van BRM kun je heel veel verschillende soorten hout bewerken uit verschillende diktes. Toch kun je met een lasermachine veel meer soorten materiaal bewerken dan alleen hout. Heb je namelijk wel eens gedacht aan kunststof of misschien wel kurk? Of combineer je je houten naambord met bijvoorbeeld leer of textiel? De mogelijkheden zijn eindeloos bij naambordjes lasersnijden. Maar een persoonlijk naambordje is natuurlijk iets unieks. Daarom wil je het liefst ook een unieke vormgeving! Daar waar het voor ander gereedschap soms moeilijk is om bepaalde vormen te bewerken is het bij naambordjes lasersnijden met een lasermachine geen enkel probleem. Een lasermachine heeft namelijk een hoge precisie, door de laserstraal die 0,1 mm breed is. Maar er is nog een ander voordeel wat je vormvrijheid vergroot, namelijk het contactloos produceren. Doordat de laserkop je materiaal niet hoeft te raken, loop je geen kans dat je gereedschap vast loopt in je materiaal wanneer je een lastige vorm moet verwerken. Juist door die contactloze productie en hoge precisie kun jij als maker de meest complexe vormen, kleinste letters en fijnste details in je naambordjes lasersnijden.

Benieuwd hoe onze machines werken? Kennismaken met de techniek of gewoon meer weten over naambordjes lasersnijden? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!