Modellen op schaal

Modellen op schaal, je kent ze wel. Kleine modellen, concepten, voorbeelden of speelgoed die de beoogde realiteit zo goed mogelijk nabootsen. Voornamelijk architecten, maquette- en modelbouwers houden zich bezig met het maken van deze modellen, en vaak ook nog eens op bepaalde schaal. Modellen op schaal maken was eerder vaak handwerk. Een secuur werkje waarbij de kans op kleine foutjes op de loer lag. Ook was handwerk een tijdrovende klus, door de verschillende bewerkingen op het materiaal. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei moderne technieken die je productieproces op verschillende manieren kunnen vergemakkelijken. Je schaalmodel lasersnijden bijvoorbeeld! Een snelle en makkelijke oplossing!

Een schaalmodel lasersnijden brengt jou als maker veel voordelen. Een schaalmodel lasersnijden is niet alleen een makkelijk en snelle oplossing, ook is het werken met een lasermachine een garantie voor tijdswinst en accuraatheid. Hoe? Door verschillende bewerkingen van je materiaal te combineren bijvoorbeeld! Wil je een patroon toevoegen op je materiaal? Bijvoorbeeld om een bakstenen muur na te bootsen? Dan combineer je graveren en snijden gemakkelijk in één productieronde. Een schaalmodel lasersnijden bespaart je op die manier kostbare tijd die je anders kwijt zou zijn aan tekenen of schilderen! En wat dacht je van de hoge precisie en nauwkeurigheid van de machine? Een groot verschil met handwerk waarbij kleine foutjes snel op de loer liggen. Met een lasermachine is dit écht anders! Door de laserstraal met een breedte van 0,1 mm zijn complexe vormen, kleine schaalgroottes en fijne details geen enkele uitdaging voor de machine. Een schaalmodel lasersnijden wordt dus een fluitje van een cent! En heb je wat specifiekere materialen? Ook dan kun je met hetzelfde gemak een schaalmodel lasersnijden. Door materialen als acryl, polyester, triplex, multiplex, karton, papier, hout, MDF of textiel bereik jij het meest natuurgetrouwe resultaat. En wil je op het laatste toch nog iets veranderen? Dan is de snelheid van de machine je beste vriend!

Alles weten over een schaalmodel lasersnijden? Of wil je ervaren hoe onze machines werken? We geven je graag een demonstratie. Samen kijken we hoe we een lasermachine succesvol kunnen maken in jouw bedrijf!