Kisten

Als buitenstaander ben je niet snel op de hoogte van de mogelijkheden binnen de uitvaartbranche. Toch staan de ontwikkelingen en vooral (nieuwe) mogelijkheden in deze branche niet stil en worden er ieder jaar nieuwe producten of toevoegingen bedacht om de uitvaart en de tijd er omheen zo persoonlijk mogelijk te maken, geheel passend bij de overledene. Zo ook op het gebied van kisten, die niet alleen qua materiaal maar ook qua design veel mogelijkheden kennen. Tegenwoordig vind je niet alleen kisten van vilt beter bekend als wades) maar zijn er ook kisten met een print, beschilderde kisten door (klein)kinderen of bekleed met textiel. En wat dacht je van een kist lasergraveren?

Wil je kisten lasergraveren met een lasermachine dan is dat je ideale gereedschap. Het enige waar je rekening mee dient te houden is het formaat van de machine of de grootte van de onderdelen uit de kist. Niet iedere machine heeft namelijk het juiste werkgebied voor jouw klus. Ga je aan de slag met een kist lasergraveren dan graveer je over het algemeen hout. Maar, ook in houten kisten is er een ruime keuze. En op iedere houtsoort heeft je gravure weer een ander effect! Het enige wat je nodig hebt is een BRM laser, een ontwerp en de machine. Welk ontwerp je ook hebt, door de grote nauwkeurigheid en precisie van de machine kun je de kleinste letters, details en complexe vormen realiseren op de kist. Een groot voordeel van kisten lasergraveren is dat je niet te maken hebt met milieu-regels. Een kist lasergraveren is namelijk een duurzame bewerkingstechniek en brengt geen schade aan het milieu. Iets anders dan bijvoorbeeld een print op de kist. Deze moeten vaak biologisch afbreekbaar zijn en aan nog vele andere eisen voldoen. Iets waar je met een lasermachine geen rekening mee hoeft te houden.

Wil je kisten lasergraveren en ben je benieuwd naar de werking van onze machines? We informeren je graag! Neem gerust eens contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.