Grafdecoratie

Dat je het monument van een overleden dierbare wilt personaliseren is een logisch gegeven. Je wilt hem of haar namelijk herinneren en eren zoals deze dierbare was. Gelukkig kun je tegenwoordig veel meer personaliseren dan vroeger en krijg jij als rouw-deskundige waarschijnlijk de meest uiteenlopende vragen. Maar hoe zit dat met een bestaand graf of monument? Kun je dat ook nog decoreren of aanvullen met persoonlijke items? Grafdecoratie lasergraveren kan in veel gevallen een oplossing zijn. Doordat je vrijwel alle materialen kunt bewerken met onze machine is het gemakkelijk om achteraf nog iets toe te voegen. Bijvoorbeeld wanneer een overleden partner wordt toegevoegd aan een bestaand monument.

Die laatste situatie is misschien wel één van de meest voorkomende situaties. Een naam moet bijgeschreven worden op een graf of toegevoegd worden aan een monument. Natuursteen is daarbij een materiaal wat je het meeste tegenkomt en gelukkig is dit materiaal perfect te bewerken met een lasermachine. Maar je kunt grafdecoratie lasergraveren op nog veel meer manieren. Zo kun je namen toevoegen op glazen beeldjes of items, kun je een foto op een vaas of steen graveren of een tekst op een urn laten zetten. Door de hoge precisie van een BRM laser kun je met gemak de fijnste details op grafdecoratie lasergraveren. Het materiaal (glas, of natuursteen) wat je bewerkt is vaak een fragiel soort materiaal. De kans op breuk of beschadiging ligt dan altijd op de loer. Gelukkig kan een lasermachine je die zorgt ontnemen. Doordat de laser contactloos produceert vind er geen weerstand op het materiaal plaats. Er is dan ook weinig tot geen kans op beschadiging. Grafdecoratie lasergraveren met een BRM laser is naast een kwalitatieve keuze ook een snel gereedschap. Daar waar je voorheen gebruik zou maken van zandstralen of andere technieken, ben je nu veel sneller klaar door middel van graveren. Je kunt er in feite op wachten!

Grafdecoratie lasergraveren is voor jou als producent dus een interessant gereedschap. Ben je benieuwd hoe onze machines werken? Of wil je weten welke grafdecoratie je bewerken kunt? Kom eens langs. Dan kijken we samen hoe een lasermachine jou kan helpen met grafdecoratie lasergraveren.