Frontpanelen

Als gebruiker denk je er misschien niet eens over na, maar als machinebouwer weet je maar al te goed hoe belangrijk ze zijn; frontpanelen op een machine. Het is de bescherming van de besturing en in sommige gevallen ook de navigatie van je machine. Een belangrijk onderdeel dus. En waar je misschien ook als gebruiker niet over nadenkt is; hoe wordt dat paneel gemaakt? Iets waar je als machinebouwer juist maar al te vaak bij stil staat. Frees je het kunststof? Zaag, snij of gebruik je een andere techniek? Misschien ben je er al bekend mee, maar je kunt perfect frontpanelen lasersnijden!

In geval van frontpanelen zal je vaak gebruik maken van kunststof. En laat kunststof nu net een materiaal zijn wat uitstekend te bewerken is met een lasermachine! Een lasermachine heeft als groot voordeel dat je verschillende bewerkingen tegelijkertijd kunt uitvoeren. Zo kun je je frontpanelen lasersnijden, maar kun je ze bijvoorbeeld ook gelijk van titels of navigatie voorzien door de teksten te lasergraveren! Maar meerdere bewerkingen in één is niet het enige voordeel van een lasermachine. Ga je frontpanelen lasersnijden, dan profiteer je ook nog eens van een groot voordeel in voor- en nabewerking. Kunststof kan namelijk direct bewerkt worden. Je hoeft het materiaal niet vast te zetten o.i.d. Frontpanelen lasersnijden gebeurt namelijk contactloos waardoor er geen weerstand op je materiaal is. Dat is dus niet alleen sneller qua voorbereiding, maar ook vermindert het de kans op schade en breuk drastisch! Ben je klaar met je frontpanelen lasersnijden? Dan kun je je product direct gebruiken en verwerken in je machine. Door de hitte van de laserstraal wordt je product namelijk direct afgewerkt en kun je vlam polijsten bijvoorbeeld overslaan! Een grote tijdswinst!

Dat frontpanelen lasersnijden nog meer voordelen heeft weten wij als geen ander. Maar, we brengen deze kennis graag over op jou als specialist! Ben je benieuwd of een lasermachine iets voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je meer weten over frontpanelen lasersnijden? We staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden! Samen met jouw starten we graag de zoektocht naar de juiste machine!