DIY-producten en opdrachten

Wanneer je praktijkonderwijs geeft wil je dat je leerlingen zo veel mogelijk uit de praktijk leren. “Al doende leert men” slaat dan ook de spijker op zijn kop. DIY-projecten (ofwel ‘Do It Yourself-projecten) zijn dan ook ideaal om je leerlingen zelf opdrachten uit te laten voeren. Laat je studenten de hele opdracht zelf doorlopen waardoor ze zelf moeten nadenken over de uitvoering ervan. Maken, testen, aanpassen, reproduceren. Het hoort er allemaal bij en is heel leerzaam voor jouw student. Een lasermachine is daar uitstekend gereedschap voor. Door de flexibiliteit kunnen studenten gemakkelijk hun eigen opdrachten lasersnijden, en daarbij net zo lang testen tot ze het juiste eindresultaat hebben gevonden.

Maar er zijn meer voordelen binnen het onderwijs wanneer je opdrachten lasersnijden wilt. Binnen het onderwijs zijn tegenwoordig al veel moderne technieken te vinden. Frezen, 3D printen, noem het op! Ondanks dat ieder gereedschap zijn eigen voordelen heeft, wint een BRM laser toch op meerdere vlakken binnen het onderwijs. In vergelijking met 3D-printen is het productieproces namelijk heel kort. Ideaal! Wanneer je produceert met een 3D-printer, zie je al snel dat het printproces makkelijk een paar uur tot een dag duurt. Opdrachten lasersnijden met een lasermachine maakt dus dat meerdere studenten hun opdrachten kunnen uitvoeren binnen een lesuur. Een hogere doorloop dus! Door die korte productietijd is het voor een student ook makkelijker om te ‘oefenen’. Een lasermachine kan gemakkelijk reproduceren. Testjes of prototypes zijn daardoor snel gemaakt! Zo kunnen ze door middel van opdrachten lasersnijden het perfecte resultaat bereiken. Een BRM laser is ook een gebruiksvriendelijke machine. Opdrachten lasersnijden is dus geen hogere wiskunde. Alle voordelen bij elkaar opgeteld is een lasermachine een ideaal gereedschap voor jouw lespakket.

Wil je meer weten over opdrachten lasersnijden of hoe je een BRM laser binnen jouw onderwijs kan inzetten? Neem dan gerust eens contact met ons op! Zowel telefonisch als in onze showroom staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! Toch alvast eens live kijken? Dan ben je van harte welkom op een (vrijblijvende) demonstratie!