3D-objecten

Een kubus, een fruitschaal, een verpakking, een waarheidsgetrouwe dierenkop, een puzzel. Allemaal 3D objecten waarvan je misschien niet verwacht dat je het met een lasermachine kunt maken. Maar niets is minder waar. Met een BRM laser maak je namelijk unieke producten die opvallen door hun materiaal, hun vorm of hun grootte. Je hebt het misschien vast al eens gezien; het 3D rendierhoofd aan de muur boven de bank? Een uniek item in binnen je interieur en een echte eyecatcher. Hoe dat gemaakt wordt? Door 3D objecten lasersnijden bijvoorbeeld!

Wanneer je met een lasermachine produceert denk je in eerste instantie misschien alleen aan 2D ontwerpen. En dat klopt. De lasermachine zelf snijdt niet in 3D. Maar… Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ontwerp dat niet kan worden! Want zodra je een 3D object ontleed, zul je zien dat het uit allemaal “platte” onderdelen kan bestaan. 3D objecten lasersnijden wordt dan ineens heel anders! Een groot voordeel van 3D objecten lasersnijden is de enorme keuze in materiaal die je hebt. Daarnaast is de precisie van de machine een groot goed, zeker wanneer je van 2D elementen een 3D object maakt. Een BRM laser heeft een laserstraal van 0,1 mm breed. De lasermachine is daarmee niet alleen super nauwkeurig, je kunt er ook nog eens zo exact mee snijden dat het 3D object wat je maakt precies in elkaar past en geen druppeltje lijm of ander bevestigingsmateriaal meer nodig heeft. Dat scheelt tijd, en geld! 3D objecten lasersnijden met een BRM laser is dus een heel interessante techniek voor jou als maker.

Wil je meer weten over 3D objecten lasersnijden? Of live zien hoe onze machines in actie werken? Dat kan allebei, we helpen je namelijk graag! Vanuit onze showroom in Tholen staan we klaar om jou onze BRM lasers te laten zien en je kennis te laten maken met de techniek.