1 op 1 modellen

Houdt jij je bezig met ontwikkelen? En is het maken van prototypen en modellen een dagelijkse bezigheid? Dan weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om een perfect schaalmodel te realiseren. Je wilt tenslotte dat het eindproduct wat je verkoopt volledig klopt en goed van kwaliteit is! Die 1 op 1 modellen zijn dus van groot belang. Maar hoe maak je die? Maak je gebruik van je freesmachine? Of maak je je model met de hand? Er zijn verschillende manieren om je model te realiseren maar heb je al eens aan een lasermachine gedacht? Een 1 op 1 model lasersnijden kan een ideale manier van produceren zijn voor jouw bedrijf!

Ga je een 1 op 1 model lasersnijden, dan zijn je materiaal en de nauwkeurigheid van de machine van groot belang. Een lasermachine van BRM kan je hier dan goed bij helpen. Door de hoge precisie van de machine produceert de BRM laser exact jouw ontwerp. Dat is fijn, want op die manier kun je iedere millimeter van je model controleren op ware grootte. Is er een onderdeel van je schaalmodel toch nog niet helemaal goed? Dan produceer je binnen korte tijd het juiste onderdeel. Naast de snelheid en nauwkeurigheid is een lasermachine een universeel gereedschap wanneer je een 1 op 1 model lasersnijden wilt. In tegenstelling tot een freesmachine, waarbij je voor ieder materiaal een aparte freeskop moet gebruiken, werkt een lasermachine met één en dezelfde laserkop, ongeacht het materiaal. Welk materiaal je ook bewerken wilt; een 1 op 1 model lasersnijden is dus een kwestie van ‘plug and play’. Wil je een 1 op 1 model lasersnijden dan zal je model vaak van iets groter formaat zijn. Ook daarbij geeft een lasermachine een voordeel, de grootte van je model maakt namelijk geen verschil. Het enige waar jij je ‘druk’ om hoeft te maken is bij welke machine grootte van jouw ontwerp past.

Wil jij meer weten over een 1 op 1 model lasersnijden? En ben je benieuwd hoe een lasermachine jouw onderneming kan helpen makkelijker te produceren? Kom eens bij ons langs. We laten je graag zien hoe onze machines werken en wat jij er mee kunt. Geheel vrijblijvend!