Basic Cursus lasersnijden en lasergraveren

Aansluitend op de installatie van uw BRM-lasermachine raden wij u aan om de cursus lasersnijden en lasergraveren te volgen. Zo raakt u bekend met de technologie en het praktische gebruik van CO2-lasers.

Praktisch

De Basis Cursus lasersnijden en lasergraveren is praktisch ingericht en speciaal ontwikkeld om u alle mogelijkheden van uw CO2-lasermachine te laten ontdekken. In de Basis Cursus leert u hoe u uw CO2-laser moet instellen en bedienen en u oefent dat ook in de praktijk. Tijdens de training leert u dat het noodzakelijk is om het werk goed voor te bereiden en hoe u dat het efficiëntst kunt doen. U werkt praktisch met een aantal veel gebruikte materialen en krijgt zo de elementaire kennis van het lasersnijden en lasergraveren in de vingers.

Onderhoud en veiligheid

Voor het goed functioneren van uw BRM-lasermachine is onderhoud onontbeerlijk. Dus maakt ook het onderhouden van uw machine deel uit van de cursus lasersnijden en lasergraveren. U leert welk onderhoud u zelf dagelijks en periodiek kunt doen om uw laserapparatuur in topconditie te houden. Naast onderhoud besteden wij in de cursus aandacht aan veiligheid bij het gebruik van uw lasermachine. Goed onderhoud draagt niet alleen bij aan de perfecte werking, maar beïnvloedt ook de veiligheid van de laserapparatuur. Ook het onderhoud van randapparatuur, afzuiging, luchtpomp en waterkoeler krijgt de nodige aandacht.

Persoonlijk

Een apart hoofdbestanddeel van de Basis Cursus is het gebruik van de meegeleverde software. U leert welke functies in de software beschikbaar zijn en hoe u die doeltreffend kunt gebruiken. De aangeboden lesstof is afhankelijk van uw persoonlijke kennis en ervaring en kan geheel naar uw wensen worden ingericht. Voor gebruik in het onderwijs kan bijvoorbeeld de nadruk liggen op ‘train de trainer’.

U bent in de gelegenheid om de cursus in het servicecenter van VROTECH in Tholen te volgen. Wij raden u echter aan om de training bij u op locatie, op eigen machines te laten plaatsvinden. Uw lasermachine en software worden eerst geïnstalleerd! Nadat de laser is geïnstalleerd, kan de cursus over het algemeen de dag daarna plaatsvinden.

Nog meer kennis

Werken met de lasermachine maakt mensen nieuwsgierig naar wat er ten diepste mogelijk is met hun machine. Daarom heeft VROTECH de Advanced Training ontwikkeld, zodat de gebruikers nóg meer uit de machine en de software kunnen halen.

Tijdens de Advanced Cursus leren cursisten werken met alle functionaliteiten van de lasersoftware die niet in de Basic Cursus aan bod zijn gekomen.

Wilt u weten hoe u meer uit uw laserapparatuur kunt halen en wilt u uw machine ten diepste leren kennen, maak dan een afspraak voor de Advanced Cursus.

Maak een afspraak voor een cursus lasersnijden en lasergraveren bij u op locatie of in ons servicecenter !

Vul het aanvraagformulier in of bel 085-4012947 om een afspraak te maken!

Aanvraagformulier