Ken uw lasermachine ten diepste met de Advanced Cursus

Werken met de lasermachine maakt mensen nieuwsgierig naar wat er ten diepste mogelijk is met hun machine. Daarom heeft VROTECH de Advanced Cursus ontwikkeld, zodat de gebruikers nóg meer uit de machine en de software kunnen halen.

Wat zijn de voordelen van een Advanced Cursus?

Tijdens de Advanced Cursus leren cursisten werken met alle functionaliteiten van de lasersoftware die niet in de Basic Cursus aan bod zijn gekomen. De Basic Cursus biedt gebruikers de solide basis die ze nodig hebben om de lasermachine goed en veilig te laten werken. Zijn gebruikers na een aantal maanden vertrouwd geraakt met de machine en de software, dan komt vaak de vraag of het niet anders en vooral sneller kan.
De Advanced Cursus gaat in op die wens om meer te weten en meer te kunnen. In de Advanced Cursus leert de cursist met name functies te gebruiken waarvoor praktische ervaring met de lasermachine noodzakelijk is. Ook minder vaak toegepaste functies worden tijdens de training geoefend. De cursisten ontwikkelen zo de vaardigheden waarmee ze in staat zijn om stappen in het productieproces sneller te laten verlopen, om betere eindproducten af te leveren en om fouten en uitval te voorkomen. Bovendien zijn ze beter toegerust om zelf de vragen te beantwoorden waarvoor ze in de dagelijkse praktijk gesteld worden. Ook kleine storingen leren ze zelf oplossen, waardoor de machine maximaal inzetbaar is.

Inhoud van de Advanced Cursus

Voor productiemachines is snelheid altijd een belangrijke factor. Tijdens de Advanced Cursus leren cursisten met welke ingrepen in de software ze soms de productietijd kunnen bekorten. Dit kan bijvoorbeeld door de instelling van het startpunt van de laserkop te wijzigen. De snelheid waarmee een snijopdracht wordt uitgevoerd is ook afhankelijk van volgorde waarin alle elementen worden gesneden. Meestal optimaliseert de software de snijvolgorde, maar soms kost het snijden dan toch teveel tijd. Bij de Advanced Cursus leren de cursisten om op grote series tijd te besparen door zelf de snijvolgorde handmatig aan te passen.
Voor een mooier eindproduct kan een onderdeel bijvoorbeeld met een aan- en uitloop worden gesneden, waardoor de snede egaal glad blijft.

Cursisten leren hoe ze uitval en productieverlies kunnen voorkomen. Bij snijwerk ín snijwerk bijvoorbeeld, kunnen objecten soms omhoog komen, met als risico dat de laserkop het materiaal opzij schuift. Ook de oplossing van dit probleem door geavanceerde instellingen van de software komt in de Advanced Cursus aan de orde.
Een belangrijk onderdeel van de Advanced Cursus is het zelf controleren en afstellen van de spiegels van de lasermachine. Want de nauwkeurige afstelling van het spiegelstelsel is van groot belang voor de efficiënte werking van de laserapparatuur. Het afstellen moet regelmatig gebeuren en het is dus een groot voordeel, als daarvoor niet steeds op een monteur gewacht hoeft te worden.

Alle functionaliteiten gebruiken in de Advanced Cursus

Door de praktische inslag en het grote aantal onderdelen waaraan de cursisten werken is er maar ruimte voor twee deelnemers per keer. Bovendien hebben ze hun de tijd hard nodig, want het uitgangspunt van de Advanced Cursus is dat alle functies van machine en software benoemd worden en dat de cursisten na afloop in staat zijn deze ook te gebruiken. Met deze vaardigheden kunnen ze in minder tijd, met minder kosten een eindproduct van nog betere kwaliteit vervaardigen.

Wilt u weten hoe u meer uit uw laserapparatuur kunt halen en wilt u uw machine ten diepste leren kennen, maak dan een afspraak voor de Advanced Cursus in ons servicecenter!

Uw machine ten diepste leren kennen?

Maak dan een afspraak voor de Advanced Cursus in ons servicecenter!

Aanvraagformulier